37. kolo
10.05.2014 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Valenciennes FC - AS Monaco 1:2

Už šestou porážku v řadě zaznamenali fotbalisté Valenciennes, kteří se s nejvyšší soutěží rozloučili před vlastními fanoušky dost hořkým způsobem. Ještě tři minuty před koncem utkání směřovalo k remíze, až nakonec o vítězství favorizovaného Monaka rozhodl svou první trefou v Ligue 1 záložník Nabil Dirar.

Mužstvo Ariëla Jacobse neodehrálo vyloženě špatné utkání. Již sestupující VAFC dokázal v 71. minutě zásluhou Tongy Doumbiy reagovat na gól Valéreho Germaina z první půle, pak ho ovšem stejně rozesmutnil Dirar. Monako vyhrálo pátý zápas z posledních šesti odehraných a zaznamenalo své první vítězství na severu Francie od roku 1981.

Domácí se mohli ujmout vedení už po 30 sekundách hry. Waris se ocitl v dobré střelecké příležitosti, když se zmocnil odraženého míče, nicméně gólman Romero, jemuž dal kouč Claudio Ranieri přednost před jedničkou Subašičem, jeho střelu zázračně vyrazil. Na druhé straně Germain v 9. minutě trefil břevno.

Monako se dočkalo úvodní branky pět minut před obrátkou. Ferreira Carrasco, jenž se objevil v sestavě poprvé od 13. kola, převzal přihrávku od Warise, následně našel Germaina, který i z krkolomné pozice přesně zacílil. Základní jedenáctka ASM byla vůbec dost obměněná, od minulého utkání s Guingampem v ní proběhlo hned sedm změn.

Navýšit vedení mohl do poločasu ještě Germain, po parádní pobídce od Dirara ale selhal v koncovce. V 71. minutě Valenciennes dokázalo vyrovnat, Doumbia se po pasu od Masuaky ocitl nečekaně snadno ve střelecké pozici, čehož následně využil. Blízko vedení byli domácí po šanci Medjaniho, ale nestalo se tak.

Deset minut před koncem se dostal do vyložené příležitosti Waris po přihrávce od Abdennoura, svou střelu ale mezi tři tyče neusměrnil. A tak na opačné straně udeřilo v 87. minutě Monako. Dirar to udělal náramně a parádní levačkou překonal bezmocného gólmana Penneteaua.

Knížecí klub tak má na kontě již 79 bodů, čímž vyrovnal svůj vlastní klubový rekord ze sezóny 1996/97. V příštím kole Monako přivítá Bordeaux, které bude bojovat o udržení sedmé pozice. Valenciennes si svůj poslední prvoligový zápas odbude v Toulouse, na půdě aktuálně jedenáctého týmu tabulky.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele