30. kolo
22.03.2014 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - Évian Thonon Gaillard 1:1

Morálka Évianu je obdivuhodná - od první sezony po postupu do Ligue 1 bývá rok co rok pasován na jasného kandidáta na pád o soutěž níže, ale když jde do tuhého, dokáže vždy zabrat a vydolovat důležité body tam, kde se to od něj příliš neočekává. Jako například dnes v Toulouse, kde savojští uhráli remízu 1:1..

Domácí se přitom mohli před výkopem pochlubit obdivuhodnou formou - vyhráli v posledních třech zápasech, v posledních pěti pak nastříleli celých třináct branek. Byl to však Évian, kdo zahrozil jako první: Aurierova školácká chyba dala dokonalou příležitost ke skórování Bérigaudovi, šikovný forvard však trestuhodně minul.

Odpověď Toulouse na sebe nenechala dlouho čekat: Ben Basat se uvolnil od svého strážce a přeloboval gólmana Jespera Hansena. Toho musela zachraňovat až tyč. K dorážce se pak ještě dostal Ben Yedder, ale tentokrát přispěchal na pomoc z brankové čáry vykopávající Cédric Cambon.

Jinak to však od Les Violets nebyla ani zdaleka taková hitparáda, jak jsou jejich fanoušci z posledních zápasů zvyklí; naopak, nebýt excelentního zákroku gólmana Zacharie Bouchera, mohl jít Évian vedení. Marco Rubén však nakonec hrozivou hrubku levého beka Issiaga Sylly nepotrestal.

Gól tak padnul na druhé straně - ve snaze dostihnout dlouhý míč se Ben Basat srazil s Mongonguem, a balon se kolem zmateného Hansena dokutálel až k Ben Yedderovi, který se vyhnul natahujícímu se brankáři a uklidil jej do odkryté klece. Zdálo se být rozhodnuto, jenže pak, těsně před finálním hvizdem, udeřili i hosté - N'Sikulu se otočil na půlce a svůj sprint směrem k vápnu Toulouse zakončil sebevědomou přízemní ránou za Boucherova záda.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele