20. kolo
11.01.2014 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - OGC Nice 0:0

Nice dokázalo v Rennes uhrát bezbrankovou remízu, která toho příliš neřeší ani na jedné straně. V kuriózním zápase viděli diváci hned dvě zahozené penalty - za domácí neproměnil Foued Kadir (29'), za hosty Darío Cvitanich (54').

Rennes, které potřebuje na jaře notně vylepšit své matné podzimní výkony (což se do určité míry dá říct i o Nice), začalo lépe, a bylo to zejména zásluhou agilního Kadira - už v deváté minutě si alžírský playmaker udělal místo na okraji vápna a vypálil nad břevno. Hostující kouč Claude Puel postrádal kvůli zraněnému tříslu klíčového stopera Nemanju Pejcinoviće, což bylo na defenzivním projevu Les Aiglons hodně vidět; o tři minuty později se nesehranou obranou probil jiný záložník Rennes, Tiémoué Bakayoko, ale také on střílel příliš vysoko.

Gólman David Ospina si tak sáhl na míč až po dvaceti minutách, kdy jej střelou zdálky prověřil Romain Alessandrini; o minutu později se domácím dokonce podařilo skórovat, ale rozhodčí Sébastien Desiage usoudil, že Jean Makoun dorážel do sítě Alessandriniho přímý kop v ofsajdovém postavení. Zvyšující se tlak domácích nakonec vyústil v první penaltovou situaci: mladý Grégoire Puel stáhnul ve vápně k zemi probíjejícího se Juliena Féreta, avšak Kadir si při exekuci vylámal zuby na vynikajícím Ospinovi.

Nice si v prvních pětačtyřiceti minutách nevytvořili jedinou gólovou šanci, a vůbec poprvé ohrozilo domácí bránu až devět minut po změně stran - a také tentokrát šlo o pokutový kop, nařízený za jasný faul Jeana-Armela Kana-Biyika na Valentina Eysserice. Míč si na bílý puntík postavil Cvitanich, který v probíhající sezoně vsítil už sedm branek, ale tentokrát ho zradila přílišná nervozita a výsledná střela tak letěla příliš vysoko.

Les Aiglons mají pod Puelem ve Francii pověst týmu, který takřka nikdy neremizuje - v lize se statisticky nejvyšším počtem nerozhodných výsledků ze všech velkých soutěží Evropy působila jejich patnáctizápasová šňůra bez plichty skutečně mimořádným dojmem. Přerušení této série však hráče určitě netrápí - získaný bod má pro ně velkou hodnotu, zvláště poté, co Ospina musel ukazovat svůj talent proti střelám střídajícího Silvia Romera (64') a neúnavného Makouna (90').

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele