27. kolo
01.03.2014 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Stade Rennes - EA Guingamp 0:2

Další bretaňské derby už pro Rennes nedopadlo tak docela podle představ, protože všechny tři body zůstaly hostům.

Rennes přitom začalo výborně. V závěru první desetiminutovky sehrálo akci, do které se postupně zapojili Jean Makoun svým lobem za obranu, Ola Toivonen následnou přihrávkou Romainu Alessandrinimu, a ten pumelicí do břevna. Zmíněný švédský reprezentant pak dokonce po přímém kopu hlavou rozvlnil síť, ale protože stál v ofsajdu, svůj pátý gól v šestém zápase za Rennes nevstřelil.

Po necelé půlhodině hry o sobě dali vědět hráči Guingampu. Jmenovitě to byl Claudio Beauvue, který obehrál Johna Boye a dokonce i překonal brankáře Benoita Costila, avšak naštěstí pro domácí stál na brankové čáře Sylvain Armand. Nedlouho před cestou do kabin se už skóre měnilo, protože na tvrdou střelu Thibaulta Giresse už ani Costil, ani Armand nedosáhli - 0:1. Pro Guingamp to byl důvod k oslavě, protože v prvním poločase se jeho hráči od září neprosadili. Takže není divu, že potom spíše zalezli do obranné ulity a bránili jednogólový náskok. To se jim však mohlo vymstít po halfvoleji Kamila Grosickiho, který ale i přes drobné zaváhání Mamadou Samassy mezi tři tyče nedoputoval.

V samotném nastavení se tak ještě naskytla jedna příležitost pro hosty. Costil ve vápně fauloval Younousse Sankharého a z nařízené penalty přidal druhý gól Mustafa Yatabaré. EA Guingamp se tak ve vzájemném utkání raduje z výhry počtvrté za sebou, což konkrétně v tomto případě znamená, že se posouvá o jedno místo a jeden bod před Stade Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele