25. kolo
15.02.2014 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Reims - Girondins Bordeaux 1:0

Utkání dvou pohárových aspirantů nakonec ovládla Remeš, která porazila Bordeaux těsně 1:0 a vyšplhala se na šesté místo v tabulce. Autorem jediné trefy byl talentovaný útočník Nicolas de Préville.

Fanoušci ani v žádný gólostroj doufat nemohli - posledních pět vzájemných duelů dopadlo vždy bezbrankovou remízou, a dlouho to vypadalo, že stejným výsledkem se oba sokové rozejdou i nyní. De Préville nakonec rozhodl v 64. minutě; šlo o jeho první trefu od 12. kola. Bordeauxský trenér Francis Gillot si tak jubilejní 100. utkání v roli kouče v Ligue 1 za rámeček nepřipíše - jeho svěřenci potvrdili nevalnou formu, když prohráli čtvrtý z pěti zápasů od začátku roku.

Les Girondins měli na podzim velké problémy v útoku, což je důvod, proč jejich řady v lednu rozšířil zkušený Guillaume Hoarau; byl to právě on, kdo se dostal do první vážnější šance zápasu, ačkoliv mířil těsně mimo. Na druhé straně musel Cédric Carrasso předvádět své umění proti skvělé dělovce Aïssy Mandiho (32'). Protože však oba týmy vynikají mnohem více v obraně než v útoku, další příležitosti nepřicházely.

Vlastně to byl až de Prévilleho gól, co vytrhlo stadion z letargie: šikovný forvard přelstil bránícího Carlose Henriqueho a zakončil individuální akci přesnou střelou, na kterou neměl Kévin Olimpa nárok (Bordeaux muselo ještě před poločasem střídat gólmany, neboť kapitán Carrasso si poranil tříslo). Remeš mohla hubený náskok o minutku později ještě pojistit, ale Eliran Atar se svým pokusem neuspěl.

S blížícím se koncem zápasu Bordeaux ožilo a Saivet dokonce nastřelil tyč. Gillot poté ještě posílil ofenzivu vysláním malijského tanku Cheicka Diabatého, ale robustní forvard se po dlouhém zranění příliš neprosazoval, zatímco na druhé straně musel Olimpa skvěle zasahovat proti ráně Prince Onianguého. V závěrečných deseti minutách dostali hosté hned dvě příležitosti k vyrovnání, jenže domácí gólman Johnny Placide zlikvidoval jak Serticův přímý kop, tak i Hoarauovu nebezpečnou hlavičku.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele