6. kolo
21.09.2013 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Stade Reims - EA Guingamp 1:1

Remeš neprohrála ani popáté v řadě, ale doma proti nováčkovi z Guingampu určitě myslela na víc než jen na remízu 1:1. Hosté přitom po vlastním gólu Webera dlouho vedli, vyrovnával až ve druhé půli Nicolas de Préville.

Guingamp ještě v sezoně venku nevyhrál, avšak dnes od toho nebyl daleko - začátek utkání byl pro Remeš spíše noční můrou. Už po pěti minutách hry vystartoval stoper Anthony Weber na Yatabarého centr, ale míč zasáhl tak nešťastně, že jej srazil za záda vlastního gólmana Kossi Agassy; pro hosty šlo o pátou branku v sezoně, a opět v ní měl prsty malijský forvard. Bylo to však poprvé, co se jméno "Yatabaré" neobjevilo přímo na střelecké listině.

Remeš bývá dlouhodobě kritizována za špatný útok, a jestli s tím může někdo něco udělat, je to právě de Préville - jeden z nejzajímavějších mladých francouzských forvardů se poprvé připomněl po čtvrthodině hry, avšak jeho hlavička po Fortesově centru mířila mimo tři tyče. Neuspěl ani Floyd Ayité, který se k míči dostal po dobré práci Aïssy Mandiho, ale střílel příliš vysoko.

Guy N'Dy Assembé, který v brance hostí nahradil zraněného Mamadou Samassu, předvedl své schopnosti po půlhodině hry, kdy zlikvidoval Mandiho hlavičku; v této chvíli se hrálo prakticky na jednu branku, a nejvíce vidět byl pochopitelně de Préville. Jeho vyrovnávací branka z 58. minuty byla jediným logickým vyústěním situace - domácí útočník se prosadil výtečnou akrobatickou střelou po Ayitého přiťuknutí.

Remeš i nadále tlačila, tentokrát už za vítězným gólem; kouč Hubert Fournier se pokusil posílit ofenzivu týmu povoláním Gaëtana Courteta s Eliranem Atarem, avšak byl to překvapivě Guingamp, kdo si připsal největší šance zbytku zápasu. Claudio Beauvue však z přímého kopu trefil pouze tyč, a Agassa musel předvést hned dva fenomenální zákroky proti Yatabarému a opět Beauvuemu.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele