2. kolo
17.08.2013 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Bastia - Valenciennes FC 2:0

Bastia porazila v utkání celků, které loni skončily ve středu tabulky, doma Valenciennes 2:0; fanoušci na Stade Armand Césari čekali na první branku až do 76. minuty, kdy se prosadil Gianni Bruno, o tři minuty později pojišťoval Adama Ba.

Duely mezi těmito dvěma celky byly v poslední době pro diváky velmi zábavné - v posledních třech totiž padlo celých 16 gólů, z toho hned 7 při památné březnové výhře Bastie v Normandii (4:3). Tehdy si dvě branky připsal Florian Thauvin, jenže letos v létě jak on, tak vůbec nejlepší střelec Korsičanů Anthony Modeste odešli za lepším; jako náhrada byl mimo jiné pořízen autor dnešní vítězné branky, mladý belgický forvard Gianni Bruno, který přišel hostovat z Lille.

V úvodním utkání v Nantes prohráli svěřenci Frédérica Hantze 0:2, přičemž nedokázali ani jednou vystřelit na bránu; nyní to nevypadalo o moc lépe, jelikož miláček publika, zkušený brazilský útočník Ilan, chyběl kvůli disciplinárnímu trestu. Do útoku se tak vedle Bruna postavila další posila, Rumun Claudiu Keserü, pro něhož šlo o první zápas za nového zaměstnavatele po letním příchodu z druholigového Angers.

Byl to však obránce Sébastien Squillaci (mimochodem další čerstvá akvizice), kdo zaznamenal na domácí straně vůbec první šanci - v polovině prvního dějství se dostal k míči po Khazriho přímém kopu, ale přestřelil. Khazri byl v první půli zřejmě nejvýraznější postavou na hřišti, ale do reálného nebezpečí se jeho Bastia příliš nedostávala; totéž nicméně platilo i pro hosty, u nichž stojí za zmínku snad jen střela Da Silvy, kterou zblokoval gólman Landreau.

Valenciennes bylo více vidět po obrátce, kdy na sebe šancemi upozornili zkušený Grégory Pujol i mládežnický mistr světa Jean-Christophe Bahébeck, ale v poslední půlhodině se otěží chopila opět Bastia - a tentokrát už to neslo gólové ovoce. Bruno sice nejprve hlavičkoval po Palmiériho centru do břevna, avšak v další jeho šanci už hosté kapitulovali; jednadvacetiletý Belgičan využil váhavé obrany Les Athéniens, která mu dovolila zpracovat dlouhý míč od Yatabarého, a zakončoval do prázdné sítě mimo dosah zkoprnělého Penneteaua.

Než mohlo Valenciennes odpovědět, zvýšili domácí vedení na dvě branky - Ba, devatenáctiletý záložník, který přišel v létě ze sestupujícího Brestu a na hřišti byl při svém bastijském debutu pouhých pět minut, hlavou usměrnil do sítě Yatabarého centr z pravé strany. Valenciennes tak na Korsice prohrálo i tentokrát - výlet na středomořský ostrov podnikli už dvacetkrát, ale zvítězit se jim podařilo pouze ve dvou případech.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele