34. kolo
20.04.2014 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

SC Bastia - AC Ajaccio 2:1

Ligue 1 už zná prvního sestupujícího do Ligue 2. Stalo se jím po prohře v korsickém derby Ajaccio. Brzy se sice ujalo vedení, ale dvě minuty před vypršením řádné hrací doby strhl vedení na stranu domácí Bastie bývalý hráč nyní suverénně posledního celku tabulky Sebastien Squillaci. Bordeaux v souběžně hraném utkání sice rozdrtilo Guingamp (nacházející se na první nesestupové pozici), ale pro alespoň teoretickou naději na udržení museli svěřenci Christiana Bracconiho bezpodmínečně bodovat.

Jak naznačeno, zápas přitom rozehráli skvěle. Už ve 4. minutě parádně rozehrál standardní situaci Claude Dielna, ve vápně si na centr naskočil Aboubakar Camara a hlavou poslal balon do branky. Mickaël Landreau se v ní stačil jen ohlédnout. I další Dielnův "přímák" způsobil o nějakých dvacet minut později pořádný rozruch, protože přímo z něho tenhle obránce trefil břevno.

Až po hodině hry Bastia zareagovala a hned ze své první dobré šance vyrovnala. Akci Ryada Boudebouze a Wahbiho Khazriho zakončil hlavou Florian Raspentino poté, co se odpoutal od obránce Ricarda Fatyho - 1:1. Hosty zásah evidentně zaskočil, takže dovolili, aby Boudebouz a Gianni Bruno vystřelili nad, a také nechali po Raspentinově half-voleji vyniknout Guillerma Ochou.

Boudebouz byl nadále velice aktivní a z jeho dvou parádních centrů mohl dvakrát těžit Khazri, jenže ani jednou hlavou mezi tři tyče nezamířil. Střelec Raspentino mohl v zápase zaznamenat dokonce hattrick, jenže jeho další dvě trefy nemohly být uznané - první po ofsajd, druhá kvůli tomu, že Boudebouz předtím postrčil Clauda Goncalvese.

Hráči Ajaccia si byli evidentně velmi dobře vědomí důležitosti tohoto utkání, a s největší pravděpodobností i proto hráli ve druhé půli poněkud nervózněji. Jedinou šanci poslal Paul Lasne vedle branky. Po dalším Boudebouzově přímém kopu hlavičkoval Squillaci. Guillermo Ochoa zareagoval rychle, ale nestihl více, než jen vyrazit míč na tyč, od které se odrazil zpět k třiatřicetiletému francouzskému obránci, který jej dokopl pod břevno - 2:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele