10. kolo
20.10.2013 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Girondins Bordeaux 1:1

Ostře sledovaný souboj velkoklubů v krizi nakonec skončil poměrně očekávatelnou remízou - domácímu Lyonu, hrajícímu tehdy již o deseti, ji zajistila vyrovnávací trefa Jimmyho Brianda z nastaveného času.

Pochopitelně nervózní střetnutí poprvé ožilo v 62. minutě, kdy se prosadil hostující Ludovic Obraniak, a naděje Gillotova týmu ještě vzrostly čtyři minuty poté, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Alexandre Lacazette. Druhá Briandova trefa sezony tak přišla pro Lyon jako vyložené vysvobození; jistě, Les Gones stále mají jedinou výhru z posledních 12 utkání, ale alespoň dokázali bodově kompenzovat debakl 1:5 v Montpellieru. Zato Gillos je frustrovaný až na půdu: Bordeaux sice neprohrálo už pět ligových zápasů v řadě, ale v deseti a s vedením na konci základní hrací doby si zřejmě myslelo na víc než jen čtvrtou remízu.

Před třemi lety oba se oba soupeři utkali ve čtvrtfinále Ligy mistrů, tentokrát je však nálada v jejich táborech naprosto jiná - a nebylo překvapením, když domácí kouč Rémi Garde udělal po montpellierském výprasku šest změn v sestavě, přičemž kompletně obměnil obranu, do níž se vedle navrátilců Milana Biševaće a Mouhamadou Daba zařadili i Mehdi Zeffane (teprve druhý ligový start) a Naby Sarr (premiéra).

Bordeaux sice naposledy porazilo Sochaux 4:1, venku však nevyhrálo od ledna; dnes se Les Girondins snažili tuto nelichotivou statistiku změnit, a Cheick Diabaté dokázal po Obraniakově rohu nikým nehlídán hlavičkovat z malého vápna mezi tři tyče. Brankář Anthony Lopes však byl připraven, stejně jako na druhé straně jeho protějšek Cédric Carrasso, který si poradil s Gomisovou ránou po Zeffaneho pasu. Lyon v první půli dominoval v držení míče, zatímco Bordeaux se nepouštělo do rizika; oba celky si pak připsaly ještě po jedné šanci. Za domácí to byl volej Clémenta Gréniera, za hosty pokus Gregoryho Sertice, který trefil tyč přímo z rohu.

V poločase musel odstoupit zraněný rozhodčí Nicolas Rainville, a čtvrtý Jean-Charles Cailleux si mezi domácími fanoušky příliš příznivců nenadělal - v době, kdy posílal pod sprchy Lacazetteho, už Bordeaux vedlo. Šlo přitom o jejich první přímou střelu na bránu - Obraniak se zjevil na zadní tyči úplně volný a připravený přetavit Saivetův povedený pas z levého křídla v gólovou radost. Hosté mohli dokonce ještě zvýšit Diabatého hlavičku po dalším Saivetově centru, ale nakonec to byl Lyon, kdo (nutno říci, že zaslouženě) vyrovnal: obrana Bordeaux nedokázala odklidit míč, Carrasso pouze vyrazil střelu Nabila Fekira, a dorážející Briand měl snadnou práci.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

O.L. je opravdu v nezáviděné pozici, ale jakou stránkou se vedení O.L dalo je smutné.

Takový simpatický klub to býval,ale bohužel...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na posl.chvíli urvaný bod.

Díky za něj O.L.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele