20. kolo
11.01.2014 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - FC Sochaux 2:0

Desátou porážku na venkovním hřišti si v této sezóně připsali fotbalisté Sochaux. Na Stade de Gerland neměli co ztratit, a ačkoli v první půli soupeře několikrát nepříjemně potrápili, Lyon nakonec roli favorita uhájil. Na branky si ovšem musel počkat až do druhé půle - tu první zařídil Grénier, druhou Gourcuff.

Sochaux nevstoupilo do utkání vůbec špatně. Ačkoli už ve 2. minutě mohlo inkasovat po Fofanově příležitosti, Bakambu nejprve svou ránou ze střední vzdálenosti protáhl gólmana Lopese, po standardce nové posily Ayewa následně hlavičkoval těsně nad bránu Kanté. Od té doby na hřišti vládl pouze Lyon.

Ve 21. minutě gólman Cros musel zlikvidovat tutovku Gomise, ten o pár minut později vymyslel pěknou přihrávku pro Lacazetteho, jehož pokus nakonec skončil mimo. V závěru prvního dějství si po Sinkalově faulu zahrál přímý volný kop sám postižený a dělovku namířil smolně do břevna.

Zkraje druhého dějství se domácí opět hodně zapotili, měli štěstí, že po spolupráci Bakambu - Ayew skončila střela druhého jmenovaného jen těsně vedle. Na druhé straně se naopak do zakončení opět tlačil stále více aktivnější Gourcuff, který po centru Fofany mířil z blízkosti trestuhodně jen do Crose.

OL otevřel účet v 57. minutě. Tentokráte se k přímému kopu postavil kapitán Grénier a míč zakroutil přesně tam, kam potřeboval. Domácí udělali opravdu dobře, že ho nedávno nepustili Neapoli. FCSM mohl vyrovnat Ayewem, jenž mohl potrestat chybu Biševace, nicméně mezi třemi tyčemi podržel Les Gones jistý Lopes.

Když výběr Remiho Gardeho zvýšil sedmnáct minut před koncem na 2:0, bylo o vítězi prakticky rozhodnuto. Je pravda, že Gourcuff měl velké štěstí, že přihrávka z pravé strany doletěla přes několik odrazů a tečí v šestnátce přesně tam, kam potřeboval. Domácí si ve zbytku utkání jinak tři body bez problémů pohlídali.

Autor: Patrik Sandev / sports.fr

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Gomis

Reagovat
smazaný uživatel

OL otevřel účet v 57. minutě. Tentokráte se k přímému kopu postavil kapitán Grénier a míč zakroutil přesně tam, kam potřeboval. Domácí udělali opravdu dobře, že ho nedávno nepustili Neapoli.

???

Neapol chcel Gonalonsa a nie Greniera

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsi asi jediný, co to review čte

Reagovat
smazaný uživatel

to som našiel len tak náhodou, tiež to nečítam iba občas keď som ten zápas nevidel..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele