12. kolo
02.11.2013 20:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Olympique Lyon - EA Guingamp 2:0

Ale že to trvalo, než Lyon doma v lize znovu naplno bodoval. A odnesl to Guingamp.

Před zápasem mluvil Alexandre Lacazette o tom, že soupeři na Stade de Gerland už nejezdí s takovým respektem jako kdysi. Právě on se však na úkor Jimmyho Brianda objevil v základní sestavě, a právě on také vstřelil první branku. Gueïda Fofana vyzkoušel z ostrého úhlu pozornost gólmana N’Dy Assembého, jenž ovšem jeho střelu pouze vyrazil k číhajícímu Lacazettovi, pro něhož nebyl problém dopravit míč do branky - 1:0.

V minutě třinácté, tedy o nějakých šedestát sekund později, už to bylo 2:0. Christophe Mandanne se nechal obrat o míč a Bafetimbi Gomis se řítil sám na hostujícího brankáře. Poradil si vcelku s přehledem a po necelé čtvrthodině bylo v Lyonu prakticky po zápase. Pohodu velmi dobře hrajícímu týmu domácích mírně narušilo pouze zranění Anthonyho Lopese, který se srazil s Mustafou Yatabarém. Ligový debut si tedy odbyl Mathieu Gorgelin, ale příliš práce neměl.

Zvláště, když Lyonští hráli skoro celý druhý poločas proti deseti. Během pauzy se hostující kouč Gourvennec rozhodl pro změnu a na hřiště poslal Mustaphu Dialla. Ten inkasoval v 50. minutě první, a hned v 52. minutě druhou žlutou kartu a musel zase ze hřiště. Guingamp měl přesto ještě jednu dobrou příležitost snížit, ale Yatabaré ve vápně na Atikův centr z pravé strany těsně nedosáhl. Lyon tedy slaví vítězství a těší se ve čtvrtek do Chorvatska.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak O.L. teď už nebo nikdy.

Pak příjde opět těžký mač venku v podobě ASSE.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele