25. kolo
15.02.2014 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - FC Nantes 0:0

Nic neřešící bezbrankovou remízou skončilo utkání mezi Nice a Nantes. Domácí tak zůstávají i nadále v horším středu tabulky, hostům se zase vzdaluje vidina pohárových bojů.

Minulý měsíc se oba týmy střetly v Coupe de France; tehdy se z výhry radovalo Nice, další vzájemný duel ve druhém domácím poháru (Coupe de la Ligue) na oplátku ovládlo Nantes. Také v podzimním ligovém měření sil triumfovali Les Canaris, dnes se však body dělily. Tabulkový rozestup mezi oběma soupeři tak zůstává tříbodový.

Les Aiglons se v týdnu představili v Coupe de France proti Monaku a dokonce lokálního rivala a aspiranta na titul přehrávali, nakonec se však museli smířit s těsnou prohrou. Kouč Claude Puel zareagoval několika změnami v sestavě, především pak vysláním úderné dvojice Christian Brüls, Darío Cvitanich - Belgičan je v probíhající sezoně nejlepším asistentem týmu, Argentinec jeho nejlepším střelcem. I přes toto posílení však domácí mířili v úvodní půli na bránu pouze jednou, a hlavička Romaina Genevoise navíc ani neměla bůhvíjaké parametry.

Nantes naopak vstupovalo do utkání s vizitkou nejhůře střílejícího týmu roku 2014, a navíc se muselo obejít bez služeb elitního kanonýra Filipa Djordjeviće; srbský šutér je autorem třinácti letošních tref, celý tým jich nasbíral pouze pětadvacet. Djordjevićovo místo zaujal Johan Audel, a byl to on, kdo se po hodině hry dostal do největší šance hostů - jeho hlavičku po centru Oliviera Veigneaua však bez problémů zlikvidoval gólman Ospina.

Nudné utkání dospělo ke svému závěru bez jakéhokoliv většího vzrušení; Puel se ještě pokoušel oživit ofenzivu vysláním Bauthéaca, Pieda a mladíčka Maupaye, avšak jediným efektem byla akrobatická Bauthéacova střela z 86. minuty, která se mezi tři tyče nevešla. S konečným výsledkem tak nemohla být spokojena ani jedna strana.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

X 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele