14. kolo
24.11.2013 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

OGC Nice - AS Saint-Étienne 0:1

Po dvou remízách a jedné těsné prohře v derby s Lyonem ASSE znovu vyhrálo.

A odneslo to Nice, které na novém stadionu Allianz Riviera prohrálo podruhé v řadě. Hostující kouč Christophe Galtiere nemohl kvůli kartám poslat do hry Brandãa, takže jej zastoupil Mevlüt Erdinç, který se však v předchozích sedmi zápasech za ASSE netrefil. Že by jeho první přesná trefa mohla přijít právě v tomto mači, se dalo očekávat prakticky už od samotného úvodu zápasu, jelikož turecký reprezentant nenechal zadáky Nice vydechnout.

Po dvaceti minutách se ve vápně ocitl v první velké šanci. Jeho střelu však Lucas Veronese nadvakrát zkrotil. Mladý brankář zaskakuje za zraněného Davida Ospinu, jenž by měl být mimo hru až nějakých šest zápasů. Trenér domácích Claude Puel se ale už teď jistě velice těší na jeho návrat do základní sestavy.

Ve 23. minutě totiž poslal, pravda, zdaleka ne optimální malou domů Nemanja Pejčinović, ale Veronese mohl přesto balon nepochybně zasáhnout lépe. Tedy, on jej vlastně nezasáhl vůbec, jelikož mu podjel pod nohou, tak jako Matúši Kozáčikovi v zápase Viktoria Plzeň - CSKA Moskva. Rozdíl byl jen v tom, že se nejednalo o vlastní gól, protože míč dokopl do odkryté branky Mevlüt Erdinç - 0:1.

Bez obránce Mahamane Traóreho a nejlepšího střelce Daría Cvitaniche chvílemi působilo Nice dojmem, že neví, co hrát a to jak dopředu, tak dozadu. Obrana se navíc dopouštěla zbytečných faulů. Po jednom z nich kopal Faouzi Ghoulam přímý kop a míč jen těsně přeletěl branku. Hned po změně stran se Erdinç opět řítil na Veroneseho, ale gólman Les Aiglons alespoň částečně napravil své předchozí zaváhání.

Záhy se ovšem hráči ASSE hnali ke svatyni domácích znovu. Romain Hamouma pláchl po křídle a následně přihrál přesně Erdinçovi, který balon výborně trefil, avšak Veronese jej i tak bravurně vytěsnil nad břevno. Teprve až příchod mladičkého Francka Honorata statickou hru domácích trochu rozhýbal. Perrin a Bayal Sall měli těch dvacet minut do závěrečného hvizdu rozhodně co dělat. Francouzský útočník, který teprve příští rok oslaví osmnáctiny, svým pohybem vytvářel dostatek prostoru pro záložníky svého týmu. Jenže jak Valentin Eysseric, tak Fabrice Abriel a Christian Brüls, vyprodukovali jen takové pokusy, které Stéphana Ruffiera prakticky nemohly ohrozit.

ASSE vyhrálo z posledních devíti zápasů teprve podruhé, a přesto se nyní nachází na slušném šestém místě tabulky. Na pohárové příčky mu chybí pouhé tři body, které by podle papírových předpokladů měli v příštím utkání s Remeší na Stade Geoffroy-Guichard získat. Samozřejmě ale bude záležet na tom, jak si povedou Marseille a Nantes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele