22. kolo
24.01.2014 20:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Lille OSC - Stade Rennes 1:1

Fotbalisté Lille nedokázali potvrdit roli favorita v souboji se zachraňujícím se Rennes a v domácím prostředí s ním v páteční předehrávce pouze remizovali v poměru 1:1. Ztratili tak důležité body v souboji o titul a jejich ztráta na vedoucí PSG i druhé Monako se může zvýšit. Rennes naopak vybojovalo velmi cenný bod a zůstává patnácté se čtyřiadvaceti body, na osmnácté sestupové místo Valenciennes disponuje sedmibodovým náskokem.

Svou premiéru v dresu Rennes si odbyl čerstvý přírůstek do sestavy, dlouholetý ostrostřelec PSV Ola Toivonen přišel do týmu před dvěma dny. Švédský útočník odehrál necelou hodinu, gólově se prosadit nedokázal. Domácí byli v průběhu utkání střelecky mnohem aktivnější, měli balón častěji na kopačkách a soupeři nedovolili zahrávat jediný rohový kop, sami jich měli na kontě deset. Po půl hodině šli do vedení, ovšem protivník ještě do poločasu srovnal.

Lille sice mělo několik možností na vítězství a tedy tříbodový zisk, svou převahu nakonec zužitkovat nedokázalo. Domácí mohli jít do vedení už po necelé čtvrthodině hry, kdy si na rohový kop Mendese naskočil Baša a hlavou zamířil pod břevno, avšak brankář Costil se vytasil s fantastickým zákrokem a balón odvrátil na další roh. Favorit tlačil i nadále a následující slibnou příležitost si vypracoval přesně po půl hodině hry.

Po precizním padáčku Gueyeho se do akrobatického zakončení položil Roux a jen těsně minul poloprázdnou branku. Ve 34. minutě se Lille přeci jen dostalo do vedení. Roux prošel podél brankové čáry a nepříjemnou přihrávkou vyzval ke skórování Salomona Kaloua, který po dobrém zpracování pokořil hlavou bezmocného Costila. Domácím však vedení nevydrželo dlouhou a Rennes o sedm minut později srovnalo.

Po krásné přízemní kombinaci ve středu hřiště a následné hrubky Baši přiletěl do pokutového území centr z levé strany od Alessandriniho. Do středu vápna si naběhl Abdoulaye Doucouré a z první dokázal rozvlnit síť. Lille tlačilo i po změně stran, největší šanci spálilo zhruba dvacet minut před koncem. Po krásném uvolnění Origiho a následné přihrávce pálil zblízka Roux, jenže trefil pouze dobře stojícího Costila.

Až do závěrečného hvizdu Rennes občas hrozilo z brejků, jinak se bránilo enormnímu tlaku soupeře a nakonec odolalo. V dresu Lille odehrál celé utkání bývalý český reprezentační obránce David Rozehnal.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

X 1:1

Reagovat
hradec

Lille OSC 2:1 Stade Rennes

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele