20. kolo
12.01.2014 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - Stade Reims 1:2

Lille nečekaně klopýtlo s Remeší, která, jak její trenér prorokoval, opět vstřelila nejlepší ligové obraně dvě branky, a možnost posunout se zpět na druhé místo tabulky tak jen s díky odmítlo.

Domácí přitom mohli jít poměrně záhy po úvodním hvizdu sudího do vedení. Papa Souaré sice ideálně balon netrefil, nicméně ten přesto doputoval k Djibrilovi Sidibému, jenž jej zase naservíroval Salomonu Kalouovi, kterého vychytal Kossi Agassa. Následně oba borci stanuli proti sobě podruhé, ovšem tožský brankář včasným vyběhnutím afrického kolegu znovu předčil. Do třetice všeho dobrého? Tentokrát to tak docela neplatilo, byť hlavička útočníka z Pobřeží slonoviny byla gólová. Nicméně na brankové čáře stojící Anthony Weber jí v cestě do sítě zabránil.

V úvodu druhé půle bušili domácí soustavně na vrata hostující obrany, nicméně v podstatě to jediné, co z toho vzniklo, byl paradoxně nebezpečný protiútok Remeše, z něhož Nicolas de Préville naštěstí pro většinu příznivců na Grand Stade Lille Métropole minul. Kossi Agassa pak nadále přiváděl domácí střelce téměř k šílenství. A nutno dodat, že ti jej za celý zápas nepřekonali.

Brankář, který si za Togo zachytal i na mistrovství světa v Německu v roce 2006, se zaskvěl i parádní robinsonádou proti Sidibého pokusu do horního rohu v 70. minutě. Ale pak už na severu Francie skutečně začaly padat góly. Hned ten první byl ovšem z kategorie nejšťastnějších. Remeš rozjela slušnou akci, ale finální přihrávka nepatřila k nejpřesnějším, takže mohl Sidibé prakticky na hraně vápna míč odkopnout. Trefil však do obličeje Odaïra Fortese, načež balon k překvapení všech zapadl za Enyeamova záda. A nutno dodat, že to nakonec byl vcelku pěkný gól - 0:1.

Zatímco první branka byla tedy stejně spíše dílem náhody, v případě té druhé šlo o zcela jasně nacvičenou situaci. De Préville zahrával roh, který prodloužil Souaré na zadní tyč, kde Grzegorz Krychowiak přeskočil svého strážce a dostal balon hlavou do sítě - 0:2. Jenže Remeš dostává v této sezoně dost gólů v závěrečné patnáctiminutovce a nejinak tomu bylo i tentokrát. Po centru Simona Kjaera zamířil (ne)omylně do vlastní branky Anthony Weber. V té době zbývaly do konce řádné hrací doby jen dvě minuty, takže domácí už vyrovnat nestihli, ovšem stále zůstávají třetí. Nicméně vzhledem k tomu, že se v příštím kole utkají se čtvrtým ASSE, nemůže být pochyb, že proti Remeši měli jít za vítězstvím odhodlaněji.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 / 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele