12. kolo
03.11.2013 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - AS Monaco 2:0

Šlágr kola mezi skvěle bránícím Lille a v lize do této chvíle neporaženým Monakem dopadl lépe pro domácí borce, kteří vystřídali na druhé pozici právě svého soupeře a jsou jen dva body od vedoucího PSG. Hrdinou utkání se stal bezpochyby záložník Nolan Roux, jenž zařídil obě dvě branky.

Ačkoli to v minulých letech nebylo vůbec zvykem a Dogy se prezentovaly především pohlednou hrou směrem dopředu, s novými pořádky kouče Reného Girarda mužstvo výborně pracuje především vzadu. Spolehnout se navíc můžou na svou jedničku mezi třemi tyčemi Vincenta Enyeamu.

Nigerijský brankář od začátku sezóny ukazuje, že byl svým předchůdcem Rudim Garcíou přehlížen neoprávněně. Jeho dva rychlé a výtečné zákroky z první minuty nastavení druhého poločasu proti Falcaovi a Riviéremu patřily k jeho největšímu skvostu a pomohly LOSC pošesté v řadě udržet čisté konto.

Domácí od úvodního hvizdu měli převahu v záložní řadě a postupně stále více přebírali otěže zápasu. Monako jako by bylo více poznamenané předchozí porážkou v Coupe de la Ligue v Remeši a poprvé inkasovalo ve 27. minutě. Balmontův centr z rohového kopu prodloužil Baša na brankovou čáru, kde pohodlně dorazil Roux.

ASM si v prvním dějství vytvořil zhruba dvě větší možnosti - v 6. minutě zásluhou Joaa Moutinha, jehož střelu doprostřed branky zlikvidoval Enyeama, a ve 37. minutě, kdy Falcao pálil trestuhodně nad po minele v obraně Lille. Po přestávce se naopak mohla pískat penalta po faulu na Kurzawu, sudí Bien však zůstal naprosto v klidu.

V 67. minutě spálil velkou tutovku střídající Riviére, jehož trenér Claudio Ranieri vyslal na druhý poločas posílit ofenzívu k Falcaovi. Ocitl se ve vápně úplně sám před Enyeamou, ten ho však fantasticky vychytal. O chvilku později přitom na druhé straně podruhé v tomto klání udeřil soupeř.

Monako nezahrálo rohový kop nejlépe, takže Dogy se dostaly do přečíslení čtyři na dva. Kalou poté poslal přihrávku doleva na Mavubu, jenž z první ještě předal míč na druhou tyč, kam si naběhl volný Roux a zacílil. Ačkoli si Ranieriho celek v závěrečných chvílích vypracoval několik možností, proměnit nedokázal žádnou z nich.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele