9. kolo
05.10.2013 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - AC Ajaccio 3:0

Lille doma podle očekávání rozdrtilo Ajaccio 3:0, a byl to především senegalský večer - právě reprezentanti západoafrické země, Pape Souaré a Idrissa Guéyé, totiž svými premiérovými brankami v Ligue 1 rozhodli o domácím triumfu. Vincent Enyeama navíc udržel už čtvrtou nulu v řadě.

René Girard před utkáním nabádal své svěřence, aby k pevné defenzivě přidali živější útočnou fázi, a jeho apel byl vyslyšen - nechybělo mnoho, a Korsičané by si odváželi domů ještě větší nášup (máslo na hlavě má v tomto ohledu zejména Nolan Roux, který si zřejmě zapomněl doma střelecké kopačky). Souaré s Guéyém však mířili přesně, a i třetí branku přidal vyslanec černého kontinentu, i když v jeho případě jde o mnohem menší překvapení - Salomon Kalou už delší dobu ukazuje, že rozhodně nepatří do starého železa.

Hostující kouč Fabrizio Ravanelli vyrukoval na favorita s pětičlennou obranou jištěnou třemi středními záložníky, avšak jeho plány se začaly rychle bortit - už v 17. minutě totiž Lille vedlo, když hostující defenziva zapomněla při Martinově rohu obsadit Souarého, a mladý Senegalec prudkou hlavičkou k zemi otevřel skóre. Benoit Pedretti, sám bývalý hráč Lille, už na brankové čáře nic nezmohl.

O osm minut později to mohlo být už 2:0 - Roux zpracoval pas od Kaloua, obešel gólmana Ochou a měl před sebou pouze odkrytou síť, ale nepochopitelně selhal. Totéž se opakovalo i po Balmontově centru tři minuty před přestávkou; tentokrát bývalého brestského kanonýra zradila nepřesná hlavička.

Ravanelli se rozhodl oživit projev svého týmu vysláním Adriana Mutua, který se na hřišti objevil poprvé od 6. kola, a jeho přítomnost byla ihned cítit - rumunský veterán vyzval ke skórování Benjamina Andrého, a kdyby Souaré jeho střelu brilantně nezblokoval, svítilo by na tabuli skóre 1:1. Na druhý gól si tak diváci museli počkat do 57. minuty, kdy se Kalou prohnal kolem Alessandra Crescenziho, přízemním pasem, který nedokázal zachytit Claude Dielna, našel Guéyého, a druhý z mladých Senegalců chladnokrevně propálil Ochou.

Ochoa měl před utkáním důvod k radosti, neboť se vrátil do mexického národního týmu pro klíčové kvalifikační zápasy s Panamou a Kostarikou, dnes mu však zbyly pouze oči pro pláč - v 70. minutě sice vyrazil ránu Ronnyho Rodelina, jenže pouze ke Kalouovi, který využil štědré příležitosti a hlavou posadil míč do rohu branky. Zvýšit skóre ještě mohl opět Roux, ale jeho efektní nůžky mířily těsně mimo; na druhé straně promeškal závěrečnou šanci na konsolidační branku Benjamin André, jehož centr si málem srazil do vlastní sítě Rozehnal, ale Enyeama byl pozorný a konečky prstů vytlačil míč mimo tři tyče.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
hradec

Lille OSC 0:1 AC Ajaccio

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele