11. kolo
27.10.2013 14:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Montpellier HSC 2:0

Bordeaux zabralo a dvěma pozdními brankami Diabatého s Obraniakem porazilo doma Montpellier 2:0. Důležitým faktorem bylo vyloučení hostujícího Yassina Jebboura už po dvaceti minutách.

Svěřenci Francise Gillota tak navázali na týdnové vítězství v Evropské lize, které bylo jejich letos vůbec prvním, a potvrdili zlepšenou formu - stále se sice potácejí ve druhé půli tabulky, ale jejich neporazitelnost trvá už čtyři zápasy. Montpellier ji dnes ukončit nedokázal, přestože se od doby, co byl Jebbourův nebezpečný faul na Lucáse Orbána oceněn červenou kartou, prokazoval překvapivou výdrž.

Ohromná síla malijského reprezentačního forvarda Cheicka Diabatého však nakonec rozhodla - jeho vítězná trefa byla jeho už šestou v sezoně, čímž se dostal o jediný zářez za vedoucího Radamela Falcaa z Monaka. Pro Montpellier šlo o smolný vývoj situace - když Rémy Cabella předtím rozehrál přímý kop na bližší tyč, obecenstvo na Chaban Delmas zůstalo v mrtvolném tichu, neboť se zdálo, že Souleymane Camara svojí ostrou hlavičkou nemůže minout. Neminul - jenže na pomoc přispěchal fantastický brankář Cédric Carrasso.

Architektem úvodní trefy byl Nicolas Maurice-Belay, který čtvrt hodiny před koncem po pěkné akci na levé straně vyslal napříč pokutovým územím přízemní střílený pas; ten došel až na malé vápno, kde Diabaté, s montpellierskou obranou ponechanou napospas, napřáhl a nechytatelným halfvolejem propálil bezmocného Geoffreyho Jourdrena.

Africký forvard mohl následně v tisíciprocentní šanci zvyšovat vedení, ale tentokrát mu Maurice-Belayova přihrávka nesedla a nějakým způsobem dokázal přestřelit zívající montpellierskou klec; úkol zvýšit na 2:0 tak nakonec zůstal na Ludovicu Obraniakovi, který tím zároveň stvrdil svou pozici nejlepšího muže na hřišti. Polský záložník vybojoval míč ve středu pole a vydal se s ním přes půlku hřiště, načež, tváří v tvář vybíhajícímu Jourdrenovi, zvolil ideální strategii a svoji střelu jemně nadzvedl mimo jeho dosah.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele