13. kolo
10.11.2013 14:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - FC Nantes 0:3

Zápas, který sliboval vyrovnanou podívanou, nakonec zcela jednoznačně ovládli hosté.

Rozhodně se ale nedá tvrdit, že by bylo utkání hrou jednoho mužstva. Bordeaux svého soupeře dokonce přestřílelo. Překonat Rémyho Rioua se ovšem nepodařilo. Gólmanovi Nantes totiž buď pomohla tyč, tak jako po razantní hlavičce Ludovica Obraniaka v 18. minutě, nebo vynikající obranný zákrok jeho spoluhráče, konkrétně Oswalda Vizcarronda po střele Cheicka Diabatého o tři minuty později, anebo břevno, které stejný hráč trefil po skvělé přihrávce Henriho Saiveta.

Přestože Les Canaris nebyli aktivnějším týmem, skórovali jako první, což se jim v této sezoně nadmíru daří. Po záslužné práci Filipa Djordjeviće se pokoušel střihnout nůžkami Alejandro Bedoya, jenže promáchl. Hostující celek to však mrzet nemuselo, protože za reprezentantem USA stál neobsazený Vincent Bessat, jenž svou střelu precizně zakroutil do domácí svatyně - 0:1. Z kraje druhé půle byla na Akvitánských znát touha s nepříznivým výsledkem něco udělat. Hráči z klubu v regionu Pays de la Loire však po hodině hry učinili dvěma slepenými brankami všem snahám přítrž. V 61. minutě se k přímému kopu postavil střelec úvodního gólu, jehož centr sice přeletěl jako Vizcarronda, tak Djordjeviće, ale na zadní tyči číhal obránce Papy Djilobodji, který jej pod padajícím Cédricem Carrassem poslal do sítě podruhé - 0:2.

Za tři minuty získal výsledek duelu Bordeaux - Nantes svou finální podobu. Jordan Vertout vybídl svým povodeným centrem ke skórování Bedoyu, ale jeho halfvolej zastavil Carrasso jen pro dobíhajícího Djordjeviće, který zblízka hezky balon uklidil - 0:3. Tato trefa byla jeho osmou v sezoně, díky čemuž má na kontě stejný počet přesných zásahů, jako věhlasný Zlatan Ibrahimović a pouhý gól ztrácí na duo obávaných kanonýrů - Cavaniho a Falcaa.

Les Girondins ještě zkusili zabojovat, ale Riou měl tentokrát holt mimořádně dobře postavené tyče, o čemž se minutu po třetím gólu v síti svého týmu přesvědčil po pokusu z dobrých pětadvaceti metrů Obraniak. V minutě pětaosmdesáté už už zvedal nad hlavu ruce Saivet. Djilobondi ovšem jeho střelu z voleje vykopl z brankové čáry.

Kdyby Bordeaux bylo bývalo vyhrálo, dotáhlo by se bodově na svého soupeře. Takhle nadále setrvává ve středu tabulky. To zatím čtvrté FC Nantes stáhlo náskok na třetí Monaco na pouhopouhé tři body, což činí ze vzájemného zápasu, který spatří Stade de la Beaujoire po reprezentační přestávce, mimořádně ostře sledovaný duel.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele