1. kolo
10.08.2013 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - AS Monaco 0:2

Mohutně posilující Monaco dokázalo vstoupit do nového ročníku Ligue 1 na vítěznou notu - a to rovnou na půdě jiného adepta na poháry, nebezpečného Bordeaux. Poprvé se prosadil také šedesátimilionový útočník Radamel Falcao.

Hvězdný Kolumbijec uzavíral tři minuty před koncem skóre na 0:2; Bordeaux sice velmi dobře bránilo a dlouho to vypadalo, že dokáže uhrát remízu, ale nakonec jej srazila vítězná branka, již zaznamenal v 82. minutě Emmanuel Riviére. Vítězství hostů bylo zasloužené - ačkoliv i Gillotův tým je třeba pochválit za obětavý a nebojácný výkon.

Stejně jako v Superpoháru, který minulý víkend získalo PSG až po velkém boji, spolehli se hráči Les Girondins na skálopevnou obranu a drtivé protiútoky; jestliže se však v Gabonu museli nakonec sklonit před velkou ofenzivní kvalitou soupeře, dnes tomu nebylo jinak. Trojlístek Falcao - James - Ocampos byl zkrátka příliš dominantní.

Ocampos, mladičký argentinský playmaker, zahrozil jako první, když ve 22. minutě napálil Carrassovu tyč; zkušený gólman v domácí brance se následně vytáhl dvakrát krátce po sobě, když postupně zlikvidoval šance Jamese a Falcaa. Ve 37. minutě pak mohla kolumbijská spolupráce slavit první úspěch, avšak ačkoliv James dokázal vystřelit, Falcao se k dorážce do sítě nedostal.

Velmi důležitou součástí vítězného celku byl také ex-lyonský záložník Jérémy Toulalan, jehož obrovské zkušenosti, klid a přehled hrály klíčovou roli v boji o střed pole; za Bordeaux se v podobném světle ukázal stoper Marc Planus, jehož práce - uhlídat Falcaa - se dlouho ukazovala být velmi úspěšnou.

Právě pozornost, jíž se Falcaovi od Planuse dostávalo, donutila Ranieriho k taktické výhybce a vyslání Riviéra na hřiště - druhý útočník přišel 18 minut před koncem místo očekávané posily Moutinha, avšak italskému stratégovi se riskantní tah vyplatil. Nejprve sice museli monačtí přežít Plašilovu nečekanou šanci, která skončila střelou jen několik centimetrů mimo (76'), poté však už vzal Riviére věci do svých rukou, obehrál Planuse a z těsného úhlu konečně propálil Carrassa.

Ani skvělé defenzivní představení tak nakonec Bordelais k bodům nestačilo - druhý žebříček do rakve navíc přidal i sám Falcao, který ukázkově zpracoval Ocamposův pas, nechal za sebou obránce Lamine Saného a zkušeně poslal míč za záda domácího gólmana.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Elliasson

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tady si troufám věřit v AS Monaco. Ten kádr je teď neskutečnej. 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Pohár hrálo Bordeaux s PSG ne Monako. Navíc prohrát zápas, který vedete ukazuje sílu mužstva. Proto tipuju 1:5

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Veselac

tip X....2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Monaco bude neuvěřitelně silné, strašně mile mě překvapilo, citlivě složený kádr, no, myslím, že PSG bude mít problém, ale samozřejmě, máme za sebou první zápas :) už se těším zejtra na ty kluky marseilleský

Reagovat
Zajda

Dvě chyby obránců a dvě branky přesto však ASM

Reagovat
smazaný uživatel

Žebříček do rakve? Nějaká nová fráze?

Reagovat
smazaný uživatel

AS Monaco bude tuto sezónu bojovať o poháre

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele