36. kolo
04.05.2014 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Sochaux - OGC Nice 2:0

Sochaux žije! Les Lionceaux se nadějí na záchranu stále nevzdávají, dnes v dalším klíčovém duelu udolali před vlastním publikem 2:0 Nice a jejich jízda pod vedením famózního Hervého Renarda tak v závěru sezony nepolevuje. A protože Évian prohrál v Remeši, ztrácí tradiční klub na bezpečnou zónu už pouze bod..

Asi jen málokdo by si před několika měsíci vsadil, že se Sochaux ještě dokáže zvednout, Renard však odvádí vynikající práci a tým pod ním neprohrál už šestkrát v řadě (tři výhry, tři remízy). Dnes se navíc opět ukázalo, že to rozhodně nejsou nějaké náhodné výsledky - Sochaux ambiciózního soupeře přehrálo zcela po zásluze.

V prvním poločase se na trávníku Stade Auguste Bonal především bojovalo, převahu však měli domácí. Už po několika vteřinách mohl otevírat skóre Sébastien Corchia, neuspěl však, stejně jako následně Roy Contout (22') a Sanjin Prcić (24'). Ani jedna z těchto střel kolumbijského gólmana Davida Ospinu příliš neprověřila. Na druhé straně se poprvé předvedl po čtvrthodině hry Jérémy Pied, před nímž musel z brankové čáry odvracet bránící Carlao; ve 38. minutě potom zahrozil Valentin Eysseric, který pálil těsně mimo.

První branka však nakonec přece jen padla ještě před změnou stran - a šlo o klasický "gól do šatny", který totálně zlomil morálku do té doby odhodlaně bojujícího Nice. Vynikající Jordan Ayew se uvolnil na levé straně, prosvištěl kolem tří obránců a vyslal na Ospinu střelu, která se ke smůle hostujícího gólmana otřela o Nemanju Pejcinoviće tak, že na ni nedosáhl - 1:0.

Ghanského reprezentanta bylo plné hřiště i po pauze a hned ve 46. minutě mohl zvyšovat z ostrého úhlu, na druhou branku si však musel počkat dalších 10 minut. Výtečná týmová akce Sochaux skončila právě u něj, a Ayew ukázal, že si místo na letním mistrovství světa rozhodně zaslouží - jeho silná hlavička na bližší tyči nedala Ospinovi žádnou šanci.

Kolumbijský gólman alespoň v 67. minutě okradl afrického forvarda o hattrick, Nice to však nebylo v důsledku nic platné - jedenáct minut před koncem totiž přišlo o vyloučeného Daría Cvitanicha, čímž jeho naděje definitivně pohasly. Argentinský útočník dostal první žlutou kartu za filmování, ven jej pak poslal kartonek udělený za sarkastický potlesk rozhodčímu. Horké jižanské nervy to zkrátka dnes ani trochu neunesly..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele