27. kolo
01.03.2014 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Sochaux - Girondins Bordeaux 2:0

FC Sochaux zvládlo zápas s Bordeaux a bodově se dotáhlo na Valenciennes.

Stále však ještě pochopitelně nemá setrvání v soutěži jisté. Hervého Renarda ale určitě musí těšit zlepšené výkony. Zvláště pak v domácím prostředí, protože výhra proti Les Girondins byla doma už třetí za sebou. Přitom to vypadalo, že zápas se odehraje zcela jasně v režii hostů, jenže ti jako by soupeře poněkud podcenili.

V první půli se o útočnou aktivitu staral především Cédric Bakambu v barvách domácího celku. Zkoušel to kolenem po centru, zakroucenou střelou, i překvapivým pokusem, ale ani jednou na Cédrica Carrassa nevyzrál. Sochaux mělo více ze hry, přesto mohlo prohrávat. Grégory Sertic se rozhodl z úctyhodné vzdálenosti vyzkoušet pozornost Yohanna Pelého, a tak na něj vyslal pořádnou jedovku, kterou zastavilo až břevno.

Kvůli tomu se na první gól čekalo až do 70. minuty, kdy se prosadil střídající Jordan Ayew, protože Carrasso tentokrát poněkud zaváhal - 1:0. Tahle branka byla svým způsobem výjimečná. A to hned ze dvou důvodů. Zaprvé, pro ghanského útočníka byla prvním zásahem po příchodu na hostování z Marseille. A zadruhé, od začátku ledna šlo o první branku Les Lionceuax vstřelenou ze hry.

Od té doby převzali iniciativu hosté, nicméně si nevytvořili žádnou pořádnou šanci. Naopak ještě dostali druhý gól, když se Carrasso vydal z vápna zastavit dlouhý balon. Bakumbu byl však rychlejší a silnější, takže pak mohl vcelku pohodlně skórovat - 2:0. Jestli Bordeaux má opravdu na to, aby hrálo evropské poháry, naznačí příští duel s Lyonem. Zato hráči Sochaux si teď nepochybně zase o něco více věří.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele