38. kolo
17.05.2014 21:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

FC Sochaux - Évian Thonon Gaillard 0:3

FC Sochaux totálně zpackalo závěrečný domácí zápas a doprovodí Valenciennes a Ajaccio do Ligue 2.

Svěřenci Hervého Rennarda, jenž po sezoně míří k reprezentaci Maroka, měli před duelem s Évianem vše ve svých rukou. Za sebou měli několik výborných výsledků a v tomto rozhodujícím klání navíc výhodu domácího prostředí. Ani trenéři si před výkopem neodpustili několik vyhecovaných poznámek, ale rozhodovalo se pochopitelně až na hřišti.

Tam byl šťastnější Évian, protože vstřelil brzký gól. Sanjin Prcić zasáhl loktem Daniela Wasse, který byl sice otřesený, ale už o tři minuty později zaznamenal svou osmou a zároveň nepochybně nejdůležitější branku v sezoně. Modou Sougou z pravé strany nacentroval do vápna, Wass si našel ideální pozici pro zakončení a vskutku stylovými nůžkami trefil přesně do spodního rohu branky - 0:1.

Hosté se pak zatáhli do obranné ulity, ze které se jim nechtělo příliš vystrkovat růžky. Díky tomu však docílili skutečnosti, že brankář Jespen Hansen nemusel kromě jednoho nebezpečného centru řešit vůbec nic. A tak dospělo utkání do své 42. minuty, ve které centroval od rohového praporku do vápna Wass. Míč se i díky teči dostal až k Aldovi Angoulovi, jenž číhal na zadní tyči, a nepopulární "šatňák" byl na světě - 0:2.

Souchaux opravdu mělo v poslední době více, než solidní formu. Vezměte si, že kdyby se započítávaly jen body získané ve druhé polovině sezony, okupovalo by skvělou pátou příčku, nicméně mužstvo doplatilo mnohem více na její nepřesvědčivý úvod, než na toto závěrečné zaváhání. Ve druhém poločase už prostě nebylo na co čekat.

Hned dvě minuty po změně stran mohli Les Lionceaux snížit soupeřův náskok. Levý obránce Florian Marange vyrazil podpořit útok, zacentroval do vápna, kde si míč našel Roy Contout, ale Hansen se stihl včas přemístit k bližší tyči. A později si dánský brankář poradil i s vynikajícím volejem Nathana Sinkaly.

Sochaux postupně stěhovalo do vápna soupeře čím dál větší počet lidí, díky čemuž se otevíraly prostory pro protiútoky. A jeden takový přinesl třetí zásah. Sougou si vyměnil balon s Wassem, který jej z bezprostřední blízkosti poslal za záda Yohanna Pelého - 0:3. Sochaux se snažilo, ale do žádné vyložené šance se už nedostalo.

Díky vítězství se Évian Thonon Gaillard FC vyšvihl ve finálním zúčtování až na čtrnáctou pozici a nadále tedy zůstává mezi elitou, protože si jeho hráči v tom nejdůležitějším utkání počínali sebejistěji. FC Sochaux tedy minimálně na rok míří o patro níň. Opačným směrem naopak putují Mety, Caen a tradiční Racing Lens.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Krásně to vyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

Sochaux musi

Reagovat
smazaný uživatel

Takzvaně se z toho podělali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele