25. kolo
15.02.2014 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Sochaux - EA Guingamp 1:0

Sochaux žije! Podruhé v poslední době zvládli Les Lionceaux klíčový domácí zápas díky hubené výhře 1:0, a podruhé byl autorem jediné branky zápasu Stophira Sunzu. Angažmá zambijského stopera se tak kouči Hervé Renardovi zatím vyplácí měrou vrchovatou.

Šlo teprve o čtvrtou výhru Sochaux v sezoně, určité zlepšení však vidět je - v posledních čtyřech domácích duelech se hráči ve žlutomodrém radovali hned třikrát. Famózní Sunzuova hlavička z 84. minuty pak přidělala Guingampu hodně vrásek, sympaticky hrající nováček totiž ne a ne najít ztracenou podzimní formu a od sestupové zóny jej dělí pouze pět bodů (stejnou hodnotu má také ztráta Sochaux na bezpečné pozice). Na výhru čekají svěřenci Jocelyna Gourvennece už deset ligových zápasů; během této doby nasbírali pouze čtyři remízy.

První půle nabídla podle očekávání opatrný fotbal a vyčkávání na chybu soupeře; oba týmy dobře věděly, co všechno je v sázce, a diváci v ochozech Stade Auguste Bonal se tak museli vyloženě nudit. Z těch několika pološancí nicméně těžilo spíše Sochaux, jak potvrdila i vůbec první střela na bránu - těsně před pauzou ji vypálil Jordan Ayew.

Právě Ayew mohl rozhodnout už v 52. minutě; jeho rána dokonce překonala gólmana Mamadoua Samassu, nakonec však těsně minula odkrytou bránu. Domácí nicméně nepropadali panice a i nadále byli lepším týmem na hřišti, takže se dá říct, že jejich výhra byla zasloužená. V 82. minutě na sebe poprvé upozornil Sunzu, jeho brutální ránu pravačkou však zneškodnil skvělý Samassa; chvíli poté neuspěl v další gólovce nehlídaný Carlao.

O dvě minuty později se však už zambijský stoper mohl radovat - jeho hlavičce po Roudetově přímém kopu z hloubi pole nechybělo nic, a Samassa byl tentokrát bezmocný. Přestože Guingamp do té doby nezaznamenal jedinou zajímavější šanci, negativní skóre jej vyburcovalo k závěrečnému tlaku, a Rachidu Aliouimu se dokonce podařilo nastřelit tyč; ještě ve třetí minutě nastavení pálil Diallo a míč letěl do brány, na poslední chvíli jej však hlavou odvrátil bránící Julien Faussurier.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele