1. kolo
10.08.2013 21:00 CET
zápas kontumován ve prospěch hostů, do skóre započítáno 0:0

Reportáž

FC Nantes - SC Bastia 2:0

Skvělý vstup do sezony zaznamenalo Nantes - nováček vyznávající žlutozelené barvy porazil před vlastními fanoušky Bastii 2:0 a dokonale tak oslavil kýžený návrat mezi elitu. V divokém utkání dohrávali oba soupeři o deseti.

Les Canaris poslal do vedení ve 23. minutě loňský nejlepší střelec Filip Djordjević, pojistku přidal v samém závěru vlastní gól Juliana Palmieriho. Držitel osmi titulů, který se do Ligue 1 vrátil po čtyřech letech, předvedl velice dobrý výkon; Bastia, jež mezi elitu postoupila loni, tahala výrazně za kratší konec.

Zejména útok domácích, v němž se vedle srbského reprezentanta Djordjeviće objevil Serge Gakpé, dával hostům hodně zabrat, a v polovině úvodního dějství konečně udeřil - Gakpé vyslal skvělou kolmici za obranu, kde Djordjevićovi stačilo správně si naběhnout, napřáhnout levačkou a propálit Mickaëla Landreaua.

Bastia měla prvních 20 minut lepší držení míče, ale úvodní branka v její síti způsobila, že se svěřenci Frédérica Hantze zatáhli a soustředili více na bránění; tempo zápasu se tak výrazně zpomalilo. Naděje na dobrý výsledek pro hostující tým se rozzářila v okamžiku, kdy byl po druhé žluté kartě poslán do sprch nanteský Jordan Veretout; v 70. minutě, tedy pouhých pět minut poté, se však stav na hřišti vyrovnal, když rozhodčí odměnil Ilana přímou červenou za kriminální faul na Biramu Tourého.

S blížícím se koncem zápasu se Bastia osmělovala a bylo vidět, že by ráda alespoň vyrovnávací gól; Julian Palmieri, energický levý bek Korsičanů, byl jedním z hlavních architektů jejich hry, jenže byl to právě on, kdo při snaze odkopnout míč před nabíhajícím Aristeguietou netrefil a poslal balon za záda vlastního gólmana.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Paul Anka

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele