7. kolo
25.09.2013 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Nantes - OGC Nice 2:0

Doposud ve velké pohodě hrající Nice na hřišti houževnatého nováčka z Nantes poznalo, že vyhrát na Stade de la Beaujoire je poměrně dost složitá mise. Domácí předvedli proti soupeři, který do té doby neprohrál pět ligových kol, heroický výkon a díky zásahům Djordjeviče s Aristeguietou slavili zaslouženě tři body.

Víkendová euforie z otevření nového moderního stadionu a z hladkého skalpu Valenciennes hostům po tomto utkání pořádně zhořkla. Djordjevič v první půli načal jejich sebevědomí svou třetí úspěšnou trefou v sezóně, v závěru zápasu pak jejich odpor definitivně utnul Aristeguieta, pro něhož to byl premiérový gól v nejvyšší soutěži.

Příliš povedený vstup do utkání neprožil hostující gólman Mouez Hassen, který nahradil potrestanou a neotřesitelnou jedničku klubu Davida Ospinu. Osmnáctiletý mladík byl v 27. minutě pod palbou dělovky Gakpého, kterou stačil vyrazit před sebe, s dorážkou však přispěchal volný Djordjevič a načal účet.

Hassen si přece připsal dva povedené a důležité zákroky ještě před přestávkou. Veretoutovu střelu dokázal nejprve vyrazit nad břevno, z následného rohového kopu se mohl prosadit Cissokho, ten však ztroskotal právě na Hassenovi. Hosté mohli v posledních vteřinách prvního dějství vyrovnat, nicméně Bauthéacův centr odmítl zužitkovat Abriel.

I ve druhém poločase se Nantes neohroženě hnalo do útoku za druhou brankou. Po Gakpého centru snesl Veretoutův pokus potřebné parametry, ale Hassen zase ukázal, proč je mnohdy označován jako nástupce Huga Llorise. Fantasticky se vytáhnout dokázal ještě jednou, Bessatovu střelu vyrazil kolem tyčky do zámezí.

OGC bohužel v útoku naprosto selhal, rozstřílený Darío Cvitanich se neobjevil prakticky v jediné vážnější možnosti. Vítězství nakonec stvrdil v 88. minutě Aristeguieta, jehož gratulace musely směřovat také k Cissokhovi. Právě po jeho výletu podél pravé strany mohl pohodlně hlavou překonat bezmocného Hassena.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Veselac

over 2,5 za krásný kurz!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele