9. kolo
05.10.2013 20:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Nantes - Évian Thonon Gaillard 3:0

Nantes vyhrálo potřetí v řadě, což mimo jiné znamená, že si po devátém kole ještě o jedno místo polepšilo.

Pokud snad náhodou někteří diváci dorazili na Stade de la Beaujoire až tři minuty po úvodním hvizdu, prošvihli první gól. A to nejen zápasu, ale i Filipa Djordjeviće. Srbský kanonýr potvrdil skvělou formu a po přihrávce od spoluhráče Serge Gakpého z levého křídla si ve vápně přesně věděl rady - 1:0. Nejdychtivěji toužili po vyrovnání Aldo Angoula a střelec Kévin Bérigaud, ale bez větší podpory spoluhráčů se zkrátka nezadařilo.

A tak přišla 34. minuta a s ní i další trefa Djordjeviće, který tak přesnými zásahy dohnal v předchozím odstavci zmíněného střelce Évianu. Spolu s Émmanuelem Riviérem nyní zaostávají za sedmigólovým Falcaem pouze o jednu jedinou branku. Jak vstřelil srbský reprezentant svůj druhý gól? Tak, že mu k němu výrazně dopomohl brankář Bertrand Laquait, po jehož nepřesvědčivém zákroku zívala před Djordjevićem jen prázdná brána - 2:0.

Kádr Nantes se mění, ale Djordjević zůstává. Vytáhlý útočník je v klubu služebně nejstarším hráčem. Jako jediný pamatuje ještě minulou účast v Ligue 1 v sezoně 2008/09, a v té současné se už postaral téměř o polovinu branek svého týmu. Évian prozatím v lize inkasoval nejvíce gólů ze všech a na cestu domů do regionu Rhône-Alpes se mu na konci první a na začátku druhé půle nějaké pokoušel přibalit také domácí špílmachr Jordan Veretout, nicméně neuspěl.

Ve druhém poločase vstřelili zásluhou teče jednoho z domácích obránců jako první gól Évianští, ale protože se předtím Cédric Barbosa ocitl s míčem mimo hřiště, nemohl být uznán. Pro hosty určitě škoda. Přeci jen když zaostáváte jen o jednu jedinou branku, rázem se hraje jinak. Takhle místo hnaní se za vyrovnáním přišla další úspěšná akce domácích. Lucas Deaux poslal parádní centr na hlavu Senegalce Papyho Djilobodjiho a ten stanovil konečné skóre zápasu - 3:0.

Takže zatímco FC Nantes při současné formě patrně reprezentační pauza zrovna dvakrát netěší, Évian se jí jistě už nemůže dočkat. Bude totiž více času na přípravu pro zápas s Guingampem, jenž by měl být oproti duelu s Nantes minimálně vyrovnanějším.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele