29. kolo
15.03.2014 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - Valenciennes FC 0:1

Valenciennes slaví dost možná nejdůležitější vítězství dosavadního průběhu sezony - díky (trochu nečekanému) úspěchu na půdě Évianu, kde Les Athéniens vyhráli těsně 1:0, snížili ztrátu na nesestupové příčky na pouhé dva body. Évian promeškal šanci získat na sedmnácté pozici bezpečný náskok.

Hosté museli o cenné body hodně bojovat - Évian, který vyhrál poslední dvě utkání, nastoupil zostra a ve 12. minutě zaznamenal první šanci. Po chybě obránce Garyho Kagelmachera se míče zmocnil Kévin Bérigaud, přehodil si jej na pravačku a donutil gólmana Magna Novaese k prvnímu zákroku.

Po úvodním náporu však domácím brzy došly nápady a obraz na hřišti se rychle vyrovnal. Valenciennes poprvé zahrozilo ve 28. minutě, kdy se po zaspání évianské obrany dostal k míči Majeed Waris a pořádně postrašil dánského gólmana Jespera Hansena. Mladý ghanský střelec se opět připomněl ve 49. minutě, kdy dostal ve vápně spoustu prostoru, ale mířil trestuhodně mimo.

Valenciennes bylo v průběhu zápasu stále aktivnější a Hansen se v domácí bráně rozhodně nenudil. V 62. minutě však už ani on nic nesvedl - s Dosseviho nebezpečnou hlavičkou na zadní tyč si sice ještě poradil, ale míč se od jeho rukavic odrazil pouze k Warisovi, který neměl s dorážkou sebemenší problémy. Byl to jeho už šestý gól od lednového příchodu.

Évian v průběhu zápasu navíc přišel o momentálně nejnebezpečnějšího útočníka Modou Sougoua, takže jeho útočné snahy postrádaly nápad a potřebnou efektivitu. Největší šanci na vyrovnání si v 78. minutě připsal Nicolas Benezet, který se ve vápně zmocnil míče, ale v ideální střelecké pozici pálil vysoko nad Novaesovo břevno.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele