27. kolo
28.02.2014 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - FC Nantes 2:0

FC Nantes znovu prohrálo a po 27. kole už s největší pravděpodobností půjde do dolní poloviny tabulky.

Svěřenci Michela Der Zakariana mají potíže se střílením branek. Od ledna odehráli už osm zápasů v Ligue 1, přičemž hned v šesti z nich nevstřelili jediný gól! Ovšem není to tak, že by si šance neuměli vytvářet. Jak dokazuje 24. minuta duelu s Évianem, ve které trefil Alejandro Bedoya hlavou břevno.

Domácí se za celý první poločas dostali pouze k jedné jediné střele. Tu měl na starosti Djakaridje Koné, nicméně z velké dálky minul. Évian byl jinak v ofenzivě prakticky neškodný. A to kvůli stereotypu nakopávaných dlouhých balonů na svého jediného a věčně obsazeného útočníka. Není divu, že byli domácí hráči při odchodu do kabin vypískání vlastními příznivci.

Jejich zlobu si o pauze zjevně vzali k srdci a ve druhé půli předvedli mnohem lepší výkon. Tomu pomohl i fakt, že nevýrazného de Mela nahradil na hrotu útoku Marco Rubén. Stopeři Nantes - Vizcarrondo a Djilobodji - začali postupně dělat chyby, čehož Évianští využili po hodině hry. První jmenovaný neodhadl výšku centru Oliviera Sorlina a pro Cédrica Barbosu už to byla relativně snadná práce, díky čemuž si tenhle veterán nadělil dárek k narozeninám, které oslaví v příštím týdnu - 1:0.

A v 78. minutě už to bylo 2:0, protože se z přímého kopu nádherně trefil Daniel Wass. Jím vystřelený míč neztrácel na razanci, přesto přeletěl zeď a zapadl do branky. Rémy Riou v ní mohl jenom přihlížet. V samotném závěru se ještě střídající hráč hostí Itay Schechter pokoušel zařídit ve prospěch svého týmu penaltu, nicméně píšťalka rozhodčího se neozvala. A tak udělal Évian TGFC další krok k záchraně, zatímco v Nantes mají rozhodně o čem přemýšlet.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Měli hodně namále Evian....ale nakonec to dali a díky za to...pro mě klíčový zápas s pěkným kurzem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele