35. kolo
26.04.2014 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - Valenciennes FC 1:0

Ve francouzské Ligue 1 se rýsuje druhý sestupující. Po osmi sezónách se Valenciennes asi rozloučí s nejvyšší soutěží, poněvadž utrpělo nejtěsnější možnou porážku v klíčovém souboji na půdě Guingampu. Ten naopak získal důležité vítězství do boje o záchranu, na kterou aktuálně disponuje pětibodovým náskokem.

Claudio Beauvue, to byl muž, jenž v 62. minutě rozhodl o velecenném úspěchu pro EAG. Jeho situace tak vypadá tři kola před koncem velmi dobře, byť má osmnácté Sochaux v neděli ještě zápas s PSG k dobru. Daleko lépe se tak domácím bude dýchat před finále Coupe de France s Rennes, které je čeká už příští týden.

Hostující trenér Ariël Jacobs přišel na sever Francie udržet prvoligovou příslušnost, jenže tenhle cíl je v nedohlednu. Prohraný zápas na bretaňském poloostrově znamená prakticky už jen teoretickou naději na záchranu. Nejenže by hosté museli vše vyhrát, ale ještě musí doufat, že Guingamp s Évianem vše prohrají, a nakonec se udrží díky lepšímu skóre.

Jacobsova družina nepřevedla vyloženě špatný výkon. Nejnebezpečnějším hráčem zápasu byl Waris, který měl hned několik gólových možností, ale buď prostor mezi třemi tyčemi netrefil, nebo ztroskotal na jistě chytajícím Samassovi. Také domácí nepůsobili zakřiknutým dojmem, bylo vidět, že tři body jsou pro ně hlavní prioritou.

Už v první půli se hostující gólman Novaes musel činit proti hlavičce Dialla, po Langilově rohovém kopu těsně před přestávkou vznikl v šestnáctce Valenciennes velký chaos, až byl nakonec Sorbonův pokus zablokován. I na začátku druhé půle se Novaes potil, Diallo ho vystrašil znovu svou hlavou.

Guingamp o své výhře rozhodl zhruba půlhodiny před koncem. Yatabaré, suverénně nejlepší střelec týmu, který byl ale v tomhle střetnutí hodně neviditelný, na centr z rohového kopu od Giresseho nedosáhl, naštěstí to však zvládl Beauvue, jenž uklidil míč do brány u bližší tyčky. A tenhle hřebíček už soupeř ze své rakve ve zbytku utkání nevytáhl.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele