9. kolo
05.10.2013 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - Stade Rennes 2:0

Guingamp v bretaňském derby překvapil, ambiciózní Rennes porazil doma 2:0 a nadále tak pokračuje v povedeném startu do sezony. Za svým dnešním soupeřem už zaostává pouze o jeden bod!

Autorem vítězné branky byl Jérémy Sorbon, který se prosadil dvě minuty po přestávce; šance domácích následně ještě zvýšil Nélson Oliveira, který nasbíral dvě žluté karty a byl v 63. minutě vyloučen. Definitivní hřebíček do červenočerné rakve pak zatloukl o sedm minut později nejlepší střel EAG Mustapha Yatabaré.

Svěřenci Philippe Montaniera budou na utkání chtít co nejrychleji zapomenout, byli to však oni, kdo mohl do vedení jako první - dvorní nahrávač Julien Féret našel Oliveiru, jehož o gól obral až fantastický zákrok Guye N'Dy Assembého, a neuspěl ani dorážející Foued Kadir. Oliveira si dnešní utkání vůbec za rámeček nedá - ještě před přestávkou měl další gólovku (tentokrát to byl Kadir, kdo vymyslel finální přihrávku), ale z ideální pozice pálil trestuhodně mimo.

Guingamp se v první pětačtyřicetiminutovce připomněl pouze dalekonosnou ránou Claude Beauvueho; tu ještě Benoit Costil v domácí bráně bez problémů zlikvidoval, v první domácí šanci po změně stran však už byl bezmocný. Branka padla z rohového kopu, který zahrával Fatih Atik, nacentroval na Sorbona na přední tyči, a zkušený obránce hlavou nezaváhal.

Vyrovnání měl na noze Kadir, ale N'Dy Assembé opět ukázal svoji třídu; totéž platí i pro Costila, který na druhé straně zdeptal Beauvueho. Při první Yatabarého šanci jej však muselo zachraňovat štěstí, neboť malijský forvard poté, co se k němu odrazil míč, pálil příliš vysoko. Místo kýženého gólu na 1:1 pak přišla pro domácí další pohroma - Oliveira fauloval Christophe Mandanneho a poroučel se do sprch.

Právě Mandanne měl následně prsty i ve druhé brance - byl to právě on, kdo se vložil do Sankharého pasu a přeloboval Costila, takže Yatabaré mohl dorážet do prázdné branky. Fakt, že mladý stoper Cédric Houtoundji se při pokusu zabránit druhému gólu zranil a musel být odnesen na nosítkách, pouze dokreslil tečku za smolným renneským večerem.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Veselac

X2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele