24. kolo
08.02.2014 20:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - Stade Reims 1:2

Guingamp ani proti Remeši neprolomil už osmizápasovou šňůru bez vítězství. A to přitom soupeř na jeho půdu nepřijížděl v ideální formě. Domácí neodehráli špatné utkání, ale dá se říci, že si ho prohráli sami. Kdyby totiž proměnili svoje šance v první půli, mohli o úspěchu rozhodnout už dávno.

Pýcha letošního remešského fotbalu - tedy pevná defenzíva - utrpěla v minulém klání s Montpellierem (2:4) pořádnou facku. Za poslední tři kola získali hosté jen jeden bod. A že by obrana v Bretani fungovalo nějak lépe, to se říci rozhodně nedá. Nakonec se jim ale díky týmovému duchu přece podařilo strhnout výhru na svou stranu.

Domácí první půli vládli, bohužel pro ně se k úvodní trefě nepropracovali. V 19. minutě se do dobré možnosti dostával Yatabaré, jenže nakonec měl střelu na dlouhou nohu, takže ho včas dokázal zastavit stoper Tacalfred. Ve 42. minutě se již činil hostující gólman Placide, který likvidoval pokus Atika po rohovém kopu.

I do druhého dějství nastoupili Gourvennecovi hoši aktivněji, ale na úvodní zásah si museli počkat až do 62. minuty. Yatabaré unikl na levé straně, poslal míč do šestnáctky, odkud nehlídaný Alioui zacílil na bližší tyčku. Vedení ovšem Guingampu nevydrželo dlouho, Remeš totiž vyučovala z produktivity.

Stačila jen malá nepozornost obrany, aby Fortes využil nešikovnosti Lemaitreho a aby po krátkém sólu vyrovnal. Černý scénář soupeři napsal v 72. minutě Ayité, jenž si udělal prostor ve středu pole a z dobré pozice zamířil tam, kam potřeboval. Guingamp se pak prostě sesypal. A mohl být rád, že Mandi v 78. minutě trefil pouze břevno.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:1

Reagovat
noustres

under?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele