1. kolo
11.08.2013 21:00 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

EA Guingamp - Olympique Marseille 1:3

Ani ne po dvaceti minutách bylo na Stade du Roudourou prakticky hotovo.

Na stadionu bretaňského klubu padl nejrychlejší gól prvního kola. Už po 118 sekundách se trefil někdejší nejlepší střelec Ligue 1 André-Pierre Gignac, když po střele André Ayewa a neefektivním zákroku Mamadou Samassy doputoval odražený míč přímo k jeho kopačkám. Dostat balon do sítě z hranice malého vápna pak samozřejmě nebyl pro útočníka jeho kalibru vůbec žádný problém.

Neuběhly ani dvě minuty a trenér domácího Guingampu Jocelyn Gourvennec si mohl znovu drbat hlavu. Třebaže si Ayew svůj centr z levé strany patrně představoval jinak, doputoval díky nepovedenému odkopu jednoho z obránců téměř přesně na penaltový puntík, kde už číhala letní posila Dimitri Payet a neomylně zavěsila do ze svého pohledu levého dolního rohu - 2:0 pro Marseille.

V 16. minutě byly nedůslednosti v obraně potrestány potřetí. Centr Benjamina Mendyho prošel napříč skoro celým velkým vápnem až k Mathieu Valbuenovi, jehož střelu vyrazil Samassa pouze do svého spoluhráče, jehož chvilkového zaváhání využil v malém vápně opět Payet. V ten moment byl snad úplně každý přesvědčen o tom, že Marseille nastřílí více než čtyři branky a poputuje před Lyon na první místo tabulky.

Jenže po přestávce se domácí zvedli a v obraně začali být mnohem pozornější, v útoku pak nebezpečnější. Jejich snaha o vstřelení prvního gólu mohla být završena už ve dvaapadesáté minutě, kdy ve vlastním pokutovém území doslova sejmul Souleymane Diawara záložníka Guingampu Steevena Langila. Míč si postavil nejlepší střelec uplynulého ročníku Ligue 2 Mustafa Yatabaré, ovšem jeho bídně kopnutou penaltu Steve Mandanda s přehledem zneškodnil.

Malijský útočník však v 74. minutě alespoň částečně svůj omyl odčinil. Obránce Olympiku Nicolas N’Koulou chtěl bezpečně odklidit míč do bezpečí, jenže si nevšiml druhého hráče soupeře, který poslal přihrávku právě Yatabarému, jenž z bezprostřední blízkosti prostřelil gólmana hostí. Více toho ale domácí nestihli, a tak mohli litovat, že prospali úvod zápasu. Snad to bylo jistou nervozitou. Přeci jen v Guingampu se první liga nehrála téměř deset let. Nicméně, jak se říká, chybama se člověk učí. Příště si to hráči určitě pohlídají lépe. A protože ve druhé půli Marseille prakticky k ničemu nepustili, dá se očekávat, že toto své zaváhání brzy napraví.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
EAG le grand amour

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Kongo

Douniama jim nastřílí 2 fíky.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Monaco má 3 body, chyba v tabulce

Reagovat
smazaný uživatel

Monaku byly dva body odečteny.

Reagovat
EAG le grand amour

Diallo, Langil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele