7. kolo
25.09.2013 19:00 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

EA Guingamp - FC Sochaux 5:1

Sochaux bude muset radikálně začít jednat, jinak se i nadále se zlou poveze. Takový debakl, jaký utrpělo na hřišti nováčka z Guingampu, čekal asi málokdo. Domácí do té doby vyhráli pouze jednou, navázali však na své povedené výkony z předchozích dvou kol a svého soka v boji o záchranu vypráskali pěti góly.

Kouč Éric Hély a jeho družina bude zajisté po tomto výsledku v obrovské nelibosti novinářů. Rozhodnuto totiž bylo už po první půli, ve které FCSM inkasoval od Mandanneho, Beauvueho a Atika. Na začátku druhého dějství sice dokázal skórovat Bakambu, soupeř ale následně přidal další dvě branky díky Sankharému a Langilovi.

V příštím kole Sochaux přivítá na svém stadionu Valenciennes - a jestli se nedokáže chytit ani na něm, zůstane zřejmě na dlouhou dobu na samotném dně tabulky. Že se z něho nevyhrabe ani po tomto střetnutí, ukázala již 9. minuta. Sankharé svým pohybem vyšachoval Doubaie, předložil balón Mandannemu a ten v koncovce nezaváhal.

Trenérovi Jocelynu Gourvennecovi udělal jeho tým radost i o osm minut později. Atik parádně našel volného Beauvuea, jenž navýšil náskok o dvě branky. Mandanne po půlhodině hry rozvlnil síť znovu, vstřelená branka mu ovšem nebyla uznána kvůli faulu Yatabarého na Kantého, který rozhodčí Fautrel odpískal vteřinku předtím.

Přesto to Guingampu nemuselo vlastně vůbec vadit, ve 33. minutě totiž Atik zahrál přímý volný kop tak mistrně, že se gólman Pouplin nemusel vůbec snažit ho likvidovat. Sochaux dodal jiskřičku naděje střídající Bakambu, jehož přesná rána z vápna po asistenci od Guerberta znamenala ve 47. minutě snížení.

Contout byl poté branky rovněž blízko, jenže míč za brankovou čáru nedotlačil. To se naopak znovu podařilo domácím v 70. minutě zásluhou Sankharého. Pouplin totiž neudržel míč v rukavicích po rohovém kopu, a bývalý hráč PSG, který přišel do Guingampu z Dijonu, tak využil jeho hrubice ke vstřelení premiérového gólu v novém dresu.

V nastavení dovršil pověstného búra Langil, povedenou střelu zase nedokázal zastavit nepříliš jistý Pouplin. Hostující celek musel zkousnout vůbec svou nejvyšší porážku od března, stejným poměrem ho tehdy skolil Évian Thonon Gaillard. EAG naopak slavil nejvyšší vítězství od roku 2003, doma v tu dobu skolil 4:0 Nantes.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele