18. kolo
14.12.2013 20:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

EA Guingamp - AS Monaco 0:2

Monako i nadále udržuje tlak na vedoucí PSG, popáté v řadě udrželo čisté konto a i bez zraněného Radamela Falcaa dokázalo vyhrát v Guingampu bez větších problémů 2:0. Svěřenci Claudia Ranieriho si zajistili tři body už v první půli zásluhou gólů Anthonyho Martiala a Layvina Kurzawy.

Hosté věděli, že odpoledně PSG dokázal vyhrát v Rennes, takže aby odstup zůstal dvoubodový, museli odpovědět stejnou notou. A utkání v Guingampu začali skvěle. James Rodríguez vyzrál na obranu soupeře, předal míč na mladíka Martiala a ten ukázal, proč ho Monako z Lyonu toto léto kupovalo.

Ihned na to mohl EAG vyrovnat, Lemaitre parádně uvolnil Mandanneho, jehož pokus vyrazil do bezpečí jistý Subašič. Situace se bohužel pro mužstvo Jocelyne Gourvenneca zkomplikovala už po dvaceti minutách hry. Martins dostal během dvou minut dvě žluté karty, tu druhou za hru rukou, a po červené musel předčasně do kabin.

V tenhle moment bylo pro domácí utkání prakticky nehratelné, Monako drželo míč na kopačkách, hrálo to, co potřebovalo. Těsně před přestávkou navíc přidalo další zásah. Opět to byl James Rodríguez, kdo se stal zakladatelem akce, v šestnáctce našel hlavu Kurzawy, na jehož tvrdou střelu gólman Ndy Assembé nedosáhl.

Do přestávky mohl vykřesat jiskřičku naděje Diallo, který nahradil ve 26. minutě zraněného Abidala, z vyložené pozice ovšem trefil pouze břevno Subašičovy brány. Ve druhé půli zvonila branková konstrukce ještě jednou, Subašič musel děkovat levé tyčce, že ho ochránila před dalekonosným pokusem Giresseho.

Následně se Giresse dostal do blízkosti chorvatského brankáře ještě jednou, tentokráte ho však Subašič vychytal. Poslední možnost, jak změnit nulu na kontě vstřelených branek, měl Diallo, jehož hlavičce ze závěrečných minut po centru Giresseho chyběly jen decimetry, aby trefila Subašičovu bránu.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele