11. kolo
26.10.2013 20:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

EA Guingamp - AC Ajaccio 2:1

Ne, ne a ne - Ajacciu se prostě letos nedaří. Proti Guingampu se Korsičané dušovali, že neberou nic jiného než tři body, ale opak je pravdou - ve skvělé formě hrající nováček zvítězil 2:1.

Počátek sezony byl v podání EAG poněkud nervózní, ale momentálně se svěřenci Jocelyna Gourvennece nacházejí na prahu pohárových pozic. Dnešní výhra na Stade du Roudourou byla už čtvrtou z posledních pěti pokusů, a rozdíl 1500 kilometrů, který oba soupeře dělí, se dá metaforicky převést i na pozici v tabulce - Guingamp je pátý, Ajaccio v sestupové zóně osmnácté.

Ačkoliv papírově jsou oba týmy zhruba na podobné úrovni, rozdíl ve formě a herní pohodě byl patrný od začátku - hostujícímu kouči Fabriziu Ravanellimu chyběli zranění Eduardo, Faty a Mutu, ale to jen těžko poslouží jako omluva pro fotbal, který Ajaccio v zápase nabídlo. Guillermo Ochoa se měl v bráně co ohánět - už po sedmi minutách se po výborné akci pokoušel prosadit Fatih Atik, ale mexický gólman se s jeho dalekonosnou ránou vypořádal.

Domácím chyběl elitní střelec Mustapha Yatabaré, což se negativně projevilo na efektivitě jejich útočného snažení; úporně bránící Ajaccio tak v první půli z většiny dokázalo absorbovat guingampský tlak, a dokonce se dostalo i do překvapivého vedení. Přímý kop Benoita Pedrettiho dolétl až k Benjaminu Andrému, který, nikým nehlídán, vystoupal do vzduchu a hlavou propálil Guye N'Dy Assembého. Kamerunský gólman si na míč sáhnul, ale to bylo vše.

To se psala 41. minuta, a pokud by Korsičané vedení udrželi, znamenalo by to jejich teprve druhou výhru v sezoně. Ve vzduchu nicméně jakoby visela neodvratitelná jistota, že sebevědomý a lépe hrající Guingamp utkání zvrátí - kouč Gourvennec vyslal na hřiště Claudia Beauvueho a Moustaphu Dialla, 20 minut před koncem, a to se ukázalo jako klíčový krok.

Crescenziho faul znamenal přímý kop na okraji hostujícího vápna, Atik rychle rozehrál následný přímý kop a nikdo neměl čas pohlídat si Beauvueho na vzdálenější tyči; domácí záložník se do centru položil překrásnými nůžkami a nedal Ochoovi náznak šance. To se psala 86. minuta, a o čtyři minuty později, v posledních vteřinách žádné hrací doby, přišel finální zářez - Ochoa vyběhl do soupeřova vápna pomoct při závěrečném přímém kopu, po následném brejku se nestačil vrátit, a Diallo hlavou uklidil po Beauvueho pasu míč do sítě.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele