4. kolo
01.09.2013 14:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Girondins Bordeaux 2:1

AS Saint-Étienne doma těsně přehrálo Bordeaux a je jasné, že po čtvrtém kole bude figurovat mezi prvními třemi.

Trenér Christophe Galtiér dovedl tým ke třetímu vítězství ve čtyřech zápasech, přestože měl asi trochu potíže sledovat jen dění na hřišti, neboť ASSE se ještě snaží před zítřejší uzavírkou přestupů posilovat kádr. V dnešním utkání se navíc nemohl spolehnout na služby zraněného střelce Brandãa, kterého tak měli zastoupit Benjamin Corgnet a Bănel Nicoliţă, jenž nastoupil k soutěžnímu utkání po téměř roční pauze.

ASSE v týdnu vypadlo z Evropské ligy, zatímco Bordeaux mělo díky vítězství v Coude de France účast v základní skupině jistou. Tým Jaroslava Plašila tak měl teoreticky být odpočatější. Jenže na hřišti to tak nevypadalo. Už v 7. minutě přihrával Nicoliţă z pravé strany do vápna na zadní tyč, kde se váhající obránce hostí Mariano nechal předskočit Romainem Hamoumou, který neměl problém dostat míč za záda Cédrica Carrassa - 1:0.

Od té doby začali domácí uplatňovat jakousi vyčkávací taktiku, kdy de facto pouze čekali na brejky. Jeden takový se pokoušel zakončit z větší dálky Corgnet, ale mířil vedle. Přesnou mušku neměl ani André Biyogo Poko na straně hostů poté, co se nechal obrat o míč levý bek Kurt Zouma. Závěr první půle však patřil znovu domácím, přestože se to obešlo bez gólového efektu. Nejprve se kolem Jaroslava Plašila obtočil Hamouma, ale jeho střela směřovala přímo do náruče brankáře Bordeaux. A protože tedy ani spolupráce Cohade - Corgnet nepřinesla ovoce, skončil první poločas výsledkem 1:0.

Kouč hostujícího týmu Francis Gillot po změně stran mírně posílil útok, ale už po šesti minutách musel sledovat, kterak Hamouma rozehrává přímý kop, který Corgnet prodloužil na zadní tyč, kde byl e svou gólovou hlavičkou připravený spoluhráč Loïc Perrin - 2:0.

Bordeaux však mohlo záhy vyrovnat, ovšem akrobatický pokus Cheicka Diabatého si nakonec svou cestu do sítě nenašel. Brankáře Ruffiera se ale přeci jen překonat podařilo. Střela Ludovica Obraniaka do pravého horního rohu byla opravdu výstavní, jenže přišla až v závěrečné minutě. Bordeaux tak zůstává se čtyřmi body ve druhé polovině tabulky a po reprezentační pauze se pokusí vyšlápnout si doma na PSG.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
bafpasak

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

good work today man tipoval jsem to stejně

Reagovat
hradec

ASSE 1:2 Girondins Bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele