28. kolo
08.03.2014 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Monaco - FC Sochaux 2:1

Monako zareagovalo na odpolední vítězství vedoucí PSG na půdě Bastie a doma skolilo zachraňující se Sochaux 2:1. Jeho ztráta na první pozici se tak v uvozovkách ztenčila zpátky na osm bodů. Hostům se naopak sedmnáctý Évian, jenž drží první nesestupovou příčku, na rozdíl osmi bodů vzdálil.

Pro svěřence Hervého Renarda nedopadl zápas Évianu a Valenciennes vůbec podle jejich představ, oba jejich konkurenti totiž vyhráli. Na půdě knížecího klubu, který naposledy podlehl St. Étienne, neměli co ztratit. Zápas se ovšem už od začátku nevyvíjel tak, jak by si představovali.

Nejlepší bulharský hráč posledních let, který oblékal dres Leverkusenu, Tottenhamu nebo Manchesteru United, se objevil poprvé od svého přestupu v základní sestavě a zaznamenal premiérovou branku. V 6. minutě si James vyměnil míč ve vápně s Kurzawou, ten ho předložil Berbatovovi na zadní tyč, kde neměl problém skórovat.

Domácí hodlali ihned na to přidat pojišťovací branku. Nicméně Obbadi pálil nad, Germain po rohovém kopu Jamese hlavičkoval rovněž jen vedle brány. Sochaux, kterému chyběly dvě zambijské akvizice v podobě Sunzua a Sinkaly, mohlo srovnat zásluhou Contouta, ten ovšem centr Ayewa nasměroval smolně do tyčky.

Monako jinak i nadále působilo na hřišti živějším dojmem a deset minut po obrátce navýšilo náskok. Faussurier fauloval v šestnáctce Berbatova a byl nařízený pokutový kop. K jeho exekuci se postavil James, který si počkal, kam udělá pohyb gólman Pelé, a poslal balón s přehledem na opačnou stranu.

Renardovo mužstvo se v žádném případě nevzdávalo. Subašič musel likvidovat možnost Bakambua, dvakrát si na něj vyšlápl také Ayew. Definitivně rozhodnuto mohlo být nakonec po centru Joao Moutinha, jenže hlavičkujícímu Isimatovi-Mirinovi zamezila v navýšení náskoku branková konstrukce.

Hosté se dostali zpátky do hry v 83. minutě. Corchiovu přihrávku sice nezachytil Bakambu, míče se ale dokázal zmocnit Butin, jehož prvotní střelu zastavil obránce Raggi, druhý pokus už nakonec v bráně skončil. Po tomto gólu však následoval moment, který zhatil všechny šance, zbytečně se totiž nechal vyloučit Ayew po potyčce s Raggim.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele