27. kolo
02.03.2014 14:00 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

AC Ajaccio - Lille OSC 2:3

Utkání mezi Ajacciem a Lille bylo soubojem dvou hrdinů z Pobřeží Slonoviny - domácí Tallo sice vsítil dvě branky, ale na body to přesto nestačilo. Salomon Kalou totiž dosáhl svého prvního hattricku v Ligue 1 a de facto tak odsoudil soupeře k sestupu. Lille se naopak vrátilo na třetí příčku.

Korsičané věděli, že po případné prohře budou ztrácet na sedmnáctý Évian už třináct bodů, a do zápasu tak vstoupili ve velkém stylu - už po 40 vteřinách vedli 1:0. Teprve jednadvacetiletý Tallo převzal ve vápně centr od Sigamaryho Diarry, využil laxnosti hostující obrany a placírkou propálil Vincenta Enyeamu. Nikomu se ještě letos nepovedlo skórovat rychleji.

Ajaccio bylo i po vstřelené brance lepším týmem, jak potvrdila Hengbartova nebezpečná hlavička po Cavalliho přímém kopu; právě Cavalli se však krátce poté zapsal do análů utkání jako hráč, díky němuž do té doby neškodní hosté vyrovnali. Domácí kapitán zasáhl v souboji s Djibrilem Sidibém míč rukou, a protože se celý incident odehrál ve vápně, následovala penalta. Její exekuce se ujal Kalou a zkušeně poslal Ochou na špatnou stranu.

Po půlhodině hry přišel favorit o defenzivního záložníka Ria Mavubu, ale litovat toho nakonec nemusel - jeho náhradník Jonathan Delaplace se totiž uvedl asistencí na druhý gól Kaloua. Africký forvard převzal jeho pas z levé strany, využil zaspání svého strážce Claude Dielny a chladnokrevně propálil mexického gólmana.

Tallova odpověď nicméně přišla ještě před přestávkou - a i tentokrát za to mohla dřímající defenziva Lille. Nikým nehlídaný forvard převzal ve 42. minutě míč od Andrého a zvedl jej mimo dosah bezmocného Enyeamy.

Po pauze jako první zahrozil Nolan Roux, jehož vychytal pohotovým zákrokem Ochoa; na vedoucí branku si tak Dogy musely počkat až do 74. minuty. Nutno říct, že penaltová situace, která vedla ke Kalouově třetí trefě, byla poměrně neobvyklá - ve stejnou chvíli se totiž ve vápně odehrály hned dva prohřešky. Mehdi Mostefa zasáhl míč rukou a Granddy Perozo fauloval Rouxe. Tak jako tak však bylo rozhodnuto. Lille v cestě za výhrou nezastavilo ani vyloučení obránce Adamy Soumaora sedm minut před finálním hvizdem.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele