5. kolo
14.09.2013 20:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

AC Ajaccio - Évian Thonon Gaillard 2:3

Dramatickou koncovku mělo utkání, které se zdálo být rozhodnuté. Évian vedl trochu nečekaně na Korsice už 3:0, nakonec se ovšem o vítězství musel strachovat. Ajaccio ale stačilo zásluhou Lasneho s Tallem jen snížit na konečných 2:3. Za hosty se trefil dvakrát Bérigaud, skóre načal Dja Djedje.

Hosté se soupeře ani bouřlivého prostředí vůbec nebáli. A Ochoau, jednoho z nejlepších brankářů Ligue 1 dosavadního začátku sezóny, pořádně zaměstnávali. Sorlinova dalekonosná rána ještě skončila vedle, s Wassem a Bertogliem si už musel poradit mexický rodák. To vše přitom ÉTG stihl během úvodních dvaceti minut.

Z téhle sprchy se domácí přece jenom oklepali, Pedrettiho střela z halfvoleje lízla břevno, šanci Mutua musel likvidovat gólman Laquait. První branka padla po půlhodině hry. Dja Djedje totiž převzal exekuci přímého kopu a zahrál ho mistrně. Ochoa na jeho přesný pokus nemohl vůbec reagovat.

Évian pokračoval v aktivní hře i nadále. A těsně před přestávkou se do listiny šutérů zapsal poprvé Bérigaud. Wass mu předal míč chytrou patičkou, a usnadnil mu tak hodně práce při zakončování. A v 53. minutě se zdálo být o vítězi utkání rozhodnuto. Benezet přihrál před branku Bérigaudovi a hosté náhle vedli o tři branky.

Výsledek jako by je tak trochu uklimbal. AJA se v žádném případě nevzdal, po Mutuově centru pálil do břevna Cavalli. Gólman Laquait musel vychytat o pár minut později také rumunského forvarda a Cavalli zase rozezvonil brankovou konstrukci, tentokráte tyčku. Gólově se Korsičané prosadili až v 81. minutě.

Mostefa chytře vyslal dlouhým pasem Lasneho, jenž už konečně vyzrál na Laquaita. Tlak domácích sílil, Mutu s Andrém však opětovně ztroskotali na Laquaitovi. Tři minuty před koncem sice Tallo při svém debutu ve francouzské lize snížil, nicméně jeho branka k bodovému zápisu nevedla.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele