29. kolo
15.03.2014 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

AC Ajaccio - EA Guingamp 1:2

AC Ajaccio nestačilo na Guingamp a připsalo si už osmnáctou prohru v sezoně.

Přitom začalo velmi dobře. Už v 8. minutě poslal Claude Gonçalves dlouhý balon Tallovi, ale po zásahu Christopha Kerbrata se dostal až k Paulu Lasnemu. A ten parádní ranou zpoza velkého vápna trefil přesně do vzdálenějšího rohu Samassovy branky - 1:0. No jo, jenže za chviličku už bylo zase srovnáno. Younousse Sankharé sebral balon ve středu hřiště, obešel dva protihráče a přihrál nabíhajícímu Yatabarému, který byl u míče dříve, než Guillermo Ochoa - 1:1.

Domácí setsakramentsky dobře věděli, o co hrají, a tak se pustili do útočení. Těsně před poločasem to zkoušel Tallo, ale Mamadou Samassa ho vychytal. A stejně prezicně si vedl i po hodině hry, kdy vyrazil nad břevno pokus Lasneho. V 74. minutě však fotbalisté korsického klubu zaváhali. Thibault Giresse poslal do pokutového území centr, který hlavou napálil do země Claudio Beauvue (nejmenší hráč na hřišti) a od té se odrazil do sítě. Zdařilý koníček tedy znamenal výhru 2:1 pro hosty.

Rozdíl ve skóre mohl být přitom klidně ještě větší. Ovšem střelec Beauvue tentokrát mířil z vápna vedle. EA Guingamp tedy udělal další potřebný krok k záchraně, i když setrvání v soutěži ještě nemá úplně jisté. AC Ajaccio oproti tomu s největší pravděpodobností bude v příští sezoně hrát Ligue 2. Na první nesestupové místo chybí devět kol před závěrem té současné patnáct bodů.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1X 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele