30. kolo
30.03.2013 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - AS Nancy-Lorraine 0:2

Nancy se rozhodně nevzdává! Boj o záchranu, který ještě na přelomu roku vypadal takřka ztracený, dostává po veledůležité výhře 2:0 v Rennes reálné obrysy. Hosté se naopak mohou loučit s vidinou evropských pohárů..

Na Stade de la Route de Lorient se dlouho hrálo bez branek, až se 12 minut před koncem konečně prosadil hostující Thomas Ayasse. Rennes už zareagovat nedokázalo, a Djamel Bakar vedení ještě navýšil v 89. minutě. Svěřenci Patricka Gabriela tak vyhráli potřetí z posledních čtyř utkání, opustili poslední příčku a přiblížili se na pouhé dva body sedmnáctému Brestu.

Forma Rennes je přesně opačná - na výhru čeká bretaňský tým už šest utkání, tři body bral pouze jednou z posledních devíti pokusů, a přestože jarní ztráta formy je pro Antonettiho celek evergreenem, letošní hororová spirála je nejhorší sérií výsledků za poslední dva roky. Les Rouge et Noir navíc nyní čeká návštěva z Paříže, a jedinou šancí na Evropu tak zůstává zřejmě finále Coupe de la Ligue, v němž se ambiciózní tým střetne se Saint-Étienne.

Antonetti před zápasem sliboval "závažná rozhodnutí" ohledně sestavy - na hřiště se tak vrátil Vincent Pajot, zatímco Mevlut Erding uvolnil na hrotu místo pro Cheicka Fantamadyho Diarru. Utkání samotné odstartovala šance Benjamina Moukandja, proti němuž dobře zasahoval domácí gólman Costil; na druhé straně pálil po Makounově přihrávce těsně vedle Diarra.

Největší šanci prvního poločasu zmařil hostující forvard Paul Alo'o Efoulou, jemuž přistrčil míč hlavou Jordan Loties; Costil si však s pohotovým volejem kamerunského útočníka poradil. I po obrátce bylo Nancy o něco nebezpečnějším týmem, a odměna přišla 12 minut před finálním hvizdem - Yassine Jebbour, který u Les Chardons hostuje právě z Rennes, utekl na levém křídle a nacentroval na Thomase Ayasseho, proti jehož perfektnímu voleji z 16 metrů neměl Costil šanci.

Domácí fanoušci na tento vývoj reagovali hlasitým bučením, a zbytek utkání je rozhodně nemohl uklidnit - namísto závěrečného tlaku totiž jejich oblíbenci inkasovali podruhé. Bakar pálil na bránu a Costil by míč zřejmě chytil, nebýt teče jednoho z bránících hráčů - takhle zůstal mladý brankář opět bez možnosti cokoliv udělat. Nancy si dvoubrankové vedení už pohlídalo a prodloužilo tak svoji úspěšnou sérii na tomto stadionu - v Rennes neprohrálo už osmý zápas v řadě.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele