30. kolo
31.03.2013 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - FC Sochaux 1:2

Tak to je pořádné překvapení! Lyon vyklízí pozice v boji o titul, zatímco Sochaux po cenné výhře 2:1 stoupá nahoru ze sestupových příček. Nečekanou výhru vystřelil hostům v závěru utkání Cédric Bakambu.

Les Lionceaux potvrzují, že na velké týmy to zkrátka umí - po Marseille a PSG si tak připsali skalp i třetího věhlasného soupeře. Nyní jsou však tři body o to cennější, že jich tým Érica Hélyho dosáhl mimo svůj stadion - což se mu povedlo vůbec poprvé od 13. kola.

Ústřední postavou utkání byl hostující forvard Giovanni Sio, který zaznamenal gól a asistenci; Lyonu nepomohla ani vyrovnávací branka Bafétimbiho Gomise z penalty v 68. minutě. Les Gones nyní ztrácejí na vedoucí PSG už propastných osm bodů, a co hůře, výhra Marseille v Nice je odsoudila k pádu na třetí příčku.

V minulém kole prohrál Lyon drtivým skóre 1:4 v Bastii a bylo znát, že toto zaváhání chce napravit. Po čtvrthodině hry si Loïc Poujol málem vstřelil vlastní gól, o pět minut později se pak s brilantním obranným zákrokem musel vytasit Carlao, který zabránil ve skórování Gomisovi.

Lyon jasně ovládal statistiku držení míče, avšak Sochaux působilo efektivnějším dojmem a připsalo si dvě největší šance první půle, a to v rozmezí pouhých dvou minut. Nejprve ve 24. minutě scházela Roudetově levačce potřebná razance, a poté Corchia zakončil svůj brejk perfektním pasem na Sia, jehož hlavičku vytlačil Vercoutre na tyč.

Rémi Garde před zápasem vyměnil Gourcuffa za Clémenta Gréniera, a mladý playmaker byl vítaným oživením hry domácích; každá jeho standardní situace zaváněla nebezpečí. Ve 42. minutě se postavil k přímému kopu, proti němuž musel zasahovat pozorný Simon Pouplin.

Gólů se však diváci na Stade Gerland dočkali až po obrátce - a jako první uspěl Sio, který slavil 24. narozeniny. Pět minut po opětovném rozehrání se mladý forvard zapůjčený z Wolfsburgu uvolnil přes svého strážce Umtitiho a hlavou přibil k zemi Boudebouzův roh; Vercoutre byl bez šance.

Lyon zareagoval nebezpečnou střelou Lacazetteho, která olízla břevno; vyrovnávací branka však padla až o něco později. Hostující kapitán David Sauget fauloval ve vápně právě Lacazetteho, k nařízené desítce se postavil Gomis a propálil míč pod Pouplinovým tělem - hostujícímu brankáři nebylo nic platné ani to, že dobře vystihl směr střely.

Lyon vycítil šanci a Lisandro orazítkoval tyč čtvrt hodiny před koncem; to však bylo ze strany domácích vše, zatímco na druhém konci se Lvíčata dočkala odměny za svoji efektivitu. Dvě minuty před koncem Sio aktivním napadáním dohnal k chybě Lovrena, zpracoval si míč a přízemním pasem našel Bakambua, jehož ránu pod břevno nedokázal Vercoutre zastavit.

Poslední domácí šanci na vyrovnání následně zazdil Grénier, který neuspěl proti Pouplinovi - hostující gólman, chytající jubilejní sté utkání v Ligue 1, si s jeho jedovatým přímým kopem poradil, když jej vytlačil na břevno. Pro Lyon to znamená, že nevyhrál už počtvrté v řadě, a místo myšlenek na titul bude muset ještě pořádně zabojovat o Ligu mistrů, která mu loni těsně utekla..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Langi

no to bude prdel...mohli bysme zas konečně vyhrát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele