22. kolo
27.01.2013 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - Girondins Bordeaux 0:1

Fotbalisté Nice utrpěli teprve svou druhou domácí porážku v sezóně a díky jediné brance Henriho Saiveta z 58. minuty nestačili na Bordeaux. To předvedlo především vzadu perfektní a kompaktní výkon, kvůli němuž se Puelovi hoši opravdu jen těžko prosazovali. Les Girondins tak svého soupeře předskočili v tabulce a jsou pátí.

Utkání slibovalo hezký fotbal, jenže oba týmy ho nenabídly. Bylo vidět, že hostům by ze Stade Municipal du Ray stačil klidně i bod a klasicky s pěti obránci zabetonovali svojí bránu. OGC měl po celou dobu více míč na kopačkách, k finálním přihrávkám či střelám se ale proti takticky skvěle vyspělému soupeři dostával sporadicky.

V prvním poločase se toho opravdu moc neudálo. Hned v 5. minutě zahrozil Pied, který se dostal k odraženému balónu a brankář Carrasso musel proti jeho střele z voleje zasahovat. Na druhé straně vyslal neškodnou ránu Bellion, o pár chvil později se ani Kolodziejczak se svým pokusem zleva neprosadil.

Ve 32. minutě se snažil po pasu od Cvitaniche vystřihnout gól nůžkami Bauthéac, napálil ovšem jen stojícího Mariana před sebou. Další větší možnost na sebe nechala čekat až do druhého dějství - a v 58. minutě vlastně Bordeaux ze své první vážnější akce skórovalo. Českého fanouška může těšit, že u toho byl Jaroslav Plašil.

Ten totiž naoko viděl rozeběhnutého Saiveta, jenž byl v šestnáctce trestuhodně nehlídaný a v klidu zamířil k tyčce. Saiveta přitom těsně předtím sestřelil ošklivým skluzem Bauthéac, hostující záložník však byl ihned po ošetření v pravý čas na správném místě a celé utkání k nevoli Nice rozhodl.

Jakmile FCGdB vedl, ještě pilněji se soustředil na obranu. Nice na něj prostě nenašlo recept, vepředu se prostě neprosazovalo. Největší šanci spálil v 64. minutě náhradník Mupay, jenž nastřelil břevno, Bauthéac z přímého kopu zamířil jen nad břevno. V nastavení se dostal k hlavičce Civelli, vychytal ho ovšem skvěle Carrasso.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele