32. kolo
14.04.2013 14:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - FC Sochaux 3:0

V následující sezoně by se v evropských pohárech mohly objevit dokonce dvě mužstva z Azurového pobřeží. Zatímco Marseille v tabulce patří druhé místo, Nice poctivě sbírá body a díky vítězství nad Sochaux se vyšplhalo již na pátou pozici.

Domácí fanoušci si však na všechny tři branky svého mužstva museli počkat až do druhého poločasu. Gólovou smršť načal pět minut po změně stran Mahamane Traoré, vedení zvyšoval po hodině hry kapitán Didier Digard a třetí hřebíček do rakve hostů zarazil argentinský šutér Dario Cvitanich, jenž se tak dočkal již své 14. branky v letošní sezoně.

Svěřenci Clauda Puela tak na svém kontě momentálně mají 54 bodů, tedy naprosto stejně jako čtvrté Saint-Étienne, které v pátek pouze remizovalo s Valenciennes. Dokonce ani Liga mistrů pro Les Aiglons není nereálným snem. Naproti tomu Sochaux má po tomto kole na sestupové příčky pouze jednobodový náskok. Na vině je špatná forma z posledních týdnů, Sochaux z uplynulých sedmi zápasů pouze jednou zvítězilo. Přitom ještě v polovině února se lvi radovali ze slavné výhry nad Paris SG v poměru 3:2.

Claude Puel před utkáním naznačil, že by si přeci jenom přál méně dramatické utkání než to minulé, v němž celek z Azurového pobřeží urval vítězství 4:3 nad Toulouse až v nastaveném čase druhého poločasu. A domácího manažera musel potěšit přístup, s kterým hosté k dnešnímu utkání přistoupili - jako by totiž žádný neexistoval.

Jako první se ke střele dostal Dario Cvitanich, nicméně v bráně stál připravený Simon Pouplin. Francouzský gólman byl však v 25. minutě bezmocný proti hlavičce stejného hráče - rozhodčí však branku pro ofsajd neuznal. Jako by to nebyl Cvitanichův den: argentinský kanonýr dokázal přesný centr Erica Bautheaca poslat pouze do náruče připraveného Pouplina.

Byli to však domácí, kteří se dostávali častěji do zakončení i ve druhém dějství. Pět minut po úvodním hvizdu sudího si hostující obrana nedokázala poradit s rohovým kopem Nice, míč se dostal až k Nemanjovi Pejcinovicovi, jenž napálil balon na branku. Míč ještě tečoval Traoré, který se tak dočkal své třetí branky v probíhajícím ročníku - 1:0.

Druhá branka přišla v minutě 58. A odehrála se podle téměř identického scénáře, Sochaux si totiž opět nedokázalo poradit s domácím rohem. Balon skončil v rohu pokutového území u Didiera Digarda, jehož ránu ještě nešťastně tečoval bránící Loïc Poujol. Pouplin v brance hostů tak neměl nejmenší šanci - 2:0.

Poslední branka přišla šest minut před závěrečným hvizdem. Tentokrát to byl Cédric Kanté, jenž nedokázal míč odklidit do bezpečí. Balonu se zmocnil Dario Cvitanich a potvrdil, že je právem třetím nejlepším střelcem Ligue 1: zpoza pokutového území jednoduše Pouplina prostřelil - 3:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele