34. kolo
28.04.2013 17:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

OGC Nice - ES Troyes 3:1

Nice dokázalo otočit skóre utkání proti poslednímu Troyes a vyvinulo ještě větší tlak na třetí Lyon, jenž se stále může těšit z pozice zajišťující účast v Lize mistrů.

Hosté se sice ve 20. minutě dokázali ujmout vedení díky trefě Mohameda Yattary, nicméně domácí odpověděli ještě v průběhu prvního poločasu. Nejprve srovnával Renato Civelli, váhy vítězství na stranu Nice převrátil na konci úvodního dějství Dario Cvitanich. V druhém poločase vítězství pojistil Luigi Bruins.

Třetí vítězství svěřenců Clauda Puela z posledních čtyř ligových zápasů znamená posun již na šestou pozici tabulky. Nice má na svém kontě momentálně stejný počet bodů jako páté Lille, od pohárových příček ho dělí jediný bod. Naproti tomu Troyes zůstává na posledním místě a na nesestupové pozice ztrácí čtyři kola před koncem těžko dostižitelných šest bodů.

Přestože domácí od úvodu utkání průběhu hry dominovali, nakonec to byli oni, kteří ve dvacáté minutě hry inkasovali po standardní situaci. Benjamin Nivet si na vzdálenější tyči vybral Yattaru, jenž centr svého spoluhráče z rohového kopu proměnil dokonalou hlavičkou v úvodní branku utkání - 0:1.

Nice mohla na překvapivou trefu svého soupeře záhy zareagovat. Nicméně Dario Cvitanich jen o pár centimetrů nedosáhl na dobrý centr Timotheeho Kolodziejczaka. Na vyrovnání jsme tak museli čekat až do 34. minuty. Gólman Yohann Thuram nedokázal zlikvidovat volej Kevina Diaze, míč dolétl pouze k nohám dobíhajícího Civelliho, jenž z nějakých šesti metrů rozvlnil síť soupeře - 1:1.

Ještě před poločasovým hvizdem sudího se Nice dostalo do vedení proti Troyes. Po rychlém protiútoku proběhl po levé lajně Didier Digard, jenž svou přihrávkou oslovil Daria Cvitaniche. Argentinský kanonýr se zbavil dotírajícího Jeremieho Brecheta a hlavičkou poslal svůj celek do vedení 2:1.

Troyes se dostalo v druhém poločase do dobré příležitosti. To když si Bahebeck několikrát narazil s Faussurierem a připravil tak palnou pozici pro Floriana Camuse. Jeho ránu však dokázal spolehlivě lapit brankář Joris Delle. O několik minut později se jako zázrakem snesl balon na kopačky zcela neobsazeného Niveta, jenž však sám před brankou nepochopitelně minul.

Přestože Cvitanich nedokázal proměnit svůj nájezd na brankáře, třetí branky se tým z Azurového pobřeží přesto dočkal. Gregoira Puel vyzval deset minut před koncem k ráně Bruinse a nizozemský hráč bez problémů umístil míč zkraje vápna do sítě - 3:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele