6. kolo
23.09.2012 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - Olympique Lyon 1:1

Lille ve šlágru kola nad Lyonem dlouho vedlo, ale hosté nakonec dokázali vyrovnat a prodloužili tak neúspěšný začátek sezony pro Dogy. Gól Lisandra ze závěru utkání zajistil, že Les Gones zůstávají i nadále neporaženi.

Branka Nolana Rouxe ze sedmé minuty přiblížila domácí k prvnímu vítězství na krásném novém stadionu, ale argentinský šutér v 80. minutě dychtivé ochozy opět zmrazil. Lyon tak ztrácí na vedoucí Marseille pouhé čtyři body.

Lille hodlalo od prvních minut odčinit šokující porážku s Borisovem z Ligy mistrů - a netrvalo to dlouho. Mathieu Debuchy poslal do vápna centr na Ryana Mendese, nicméně míč propadl až k volnému Rouxovi, který zblízka nezaváhal - 1:0. A domácí pokračovali v tlaku i nadále: Roux se v 19. minutě proměnil v nahrávače a nabil Payetovi, jehož ránu musel likvidovat gólman Vercoutre. Tentýž hráč se minutu před poločasovou přestávkou dostal za bránícího Daba a vybídl ke skórování Mendese, ale strážce lyonské svatyně byl opět pozorný.

Hosté zaznamenali první vážnější akci až po přestávce. Ve 49. minutě rozehrál Gonalons rohový kop a našel Gomise, jehož volej zpoza vápna musel likvidovat až obětavý Rio Mavuba. Jinak se ale hrálo především před Vercoutrem, který byl nucen vytáhnout excelentní zákrok proti Payetově patičce z 56. minuty.

Dimitri Payet byl hodně aktivní, ale svůj osobní souboj s gólmanem Lyonu prohrával - a nic na tom nezměnila ani další příležitost, do které ho vyslal Roux. Landreau se k prvnímu vážnějšímu zákroku dostal až 13 minut před koncem, ale stál zato - způsob, jakým zlikvidoval Lacazetteho volej, byl fantastický.

Lyon to však mrzet nemuselo, neboť o tři minuty později už bylo srovnáno. Lacazette přihrál Lopezovi, který se nerozpakoval a razantní střelou z pětadvaceti metrů nedal Landreauovi šanci - 1:1.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Langi

chtělo by to využít momentální "formy" Lille a získat aspon bod

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon jednoznacne lepsi, hur nez X2 to snad ani nemuze dopadnout

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele