21. kolo
20.01.2013 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - OGC Nice 0:2

S Nice se po dnešku musí zcela vážně začít počítat v boji o poháry! Triumfální návrat kouče Puela na starou známou půdu skončil vítězstvím Les Aiglons 2:0 a jejich posunem už na čtvrté místo v tabulce. Góly zaznamenali obránce Civelli a také teprve šestnáctiletý Neal Maupay.

Puel strávil v Lille celých 6 let, v lize s ním vyšplhal až na druhé místo a podíval se i do Ligy mistrů - a pokud bude famózní forma Nice stejným způsobem pokračovat až do konce, možná si podobný úspěch zopakuje i letos. Z posledních 33 možných bodů získal celek z Riviéry 26, zatímco krize Lille už dávno překonala tradiční počáteční charakter a rozvinula se v plnohodnotný, dlouhodobý a pořádně palčivý problém.

Když už se totiž zdálo, že se Dogy dostávají do tempa - sice příliš nevyhrávaly, ale alespoň šestkrát v řadě v lize nepadly - přišlo kruté vypadnutí v semifinále poháru Coupe de la Ligue a teď i domácí prohra s přímým konkurentem o poháry, které tak momentálně vypadají pro Dogy dost vzdálené.

I přes únavu z dvou hodin pohárového utkání vstoupilo Lille do utkání aktivněji a Dimitri Payet těsně přestřelil Ospinovu bránu. Jinak byl však první poločas na šance hodně chudý - Nemanja Pejcinović si málem srazil do vlastní sítě Payetův centr zleva a Ospina pět minut před přestávkou fantasticky zlikvidoval další Payetův pokus (a zachránil tak kůži chybujícímu Civellimu), ale to bylo zhruba tak vše.

I po pauze hrozilo Lille zejména díky ve výborné formě hrajícímu Payetovi; Ospina však svůj osobní souboj s reprezentačním záložníkem opět a opět vyhrával. Za Nice se překvapivě příliš neprosadil dvanáctigólový Darío Cvitanich, jehož jediná šance po zhruba hodině hry Elanu příliš nevystrašila - Argentinec totiž netrefil míč.

V 77. minutě však zničehonic padl první gól - Éric Bauthéac vytáhl další ze svých přesných centrů, tentokrát z přímého kopu, Civelli se ve vápně dobře uvolnil přes Auréliena Chedjou a hlavou poslal míč do sítě - Elana si sáhl, ale nebylo mu to nic platné - 0:1.

Domácí gólman potom vykopnul další pokus Eysserice, ale jeho spoluhráči místo očekávaného tlaku nakonec inkasovali ještě jednou. Pět minut před koncem ukázal dravý střelecký instinkt střídající Maupay, který přišel na hřiště místo matného Cvitaniche a nasměroval do sítě Genevoisův přízemní centr zprava - 0:2.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Neal Maupay??? V 16ti letech předvádí solidní výkony

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele