34. kolo
26.04.2013 20:30 CET
3 : 3
(2:0)

Reportáž

Lille OSC - FC Sochaux 3:3

Tak tohle je pořádné překvapení! Na novém stadionu v Lille vypadalo dlouho vše zcela jasně - domácí ještě čtvrt hodiny před koncem vedli 3:0, svého soupeře jasně přehrávali, měli více střel a držení míče celých 70%, jenže Sochaux se dokázalo zázračně zvednout a srovnat na 3:3.

Jako první se osudu vzepjal obránce Cédric Kanté, na nějž následně dvěma brankami navázal Vincent Nogueira, a společnými silami tak vymazali náskok, jejž zařídil dvougólový Salomou Kalou, kterého doplnil Marko Baša. I přes tento úspěch však montbéliardský klub zůstane i nadále v sestupové zóně, jelikož vyhrál pouze jednou z posledních devíti pokusů; Lille naopak promeškalo šanci bodově se dotáhnout na třetí Lyon.

Není překvapením, že ve skvělé formě hrající Lille převzalo otěže utkání hned od začátku, a pod taktovkou opět vynikajícího Dimitri Payeta mohlo skórovat už po pár minutách - rozhodčí však odmítl posoudit zákrok na Kaloua jako penaltový. Právě Payet s Kalouem byli nejnebezpečnějšími muži na hřišti, a když druhý jmenovaný ve 25. minutě otevřel skóre, měli už za sebou několik slibných šancí. Úvodní branka padla po kombinaci s Ronny Rodelinem, který vybídl bývalého forvarda Chelsea přesnou přihrávkou a tomu pak stačilo zdálky pouze přesně zacílit za záda Simona Pouplina.

Dogám následně nebyla uznána další branka pro ofsajd, a Marvin Martin trefil z přímého kopu břevno; do střelecké listiny se tak zapsal až znovu Kalou, a to těsně před přestávkou. U zrodu akce byl opět nebezpečný Rodelin, jehož centr sice obránce Carlao odvrátil, ale pouze k nohám úspěšného střelce, který se otočil a zkušeně zavěsil do vinglu Pouplinovy brány.

Krátce po pauze to vypadalo, že je rozhodnuto - další Rodelinova odvrácená střela totiž padla do cesty Bašovi, který měl jednoduchý úkol uklidit míč hlavou do sítě, a bylo to už 3:0. Až za tohoto stavu se poprvé probralo i Sochaux a gólman Elana musel vytěsňovat Siovu střelu; Bakambu pak po souboji s Bonnartem vyrovnal bilanci sporných penaltových (ne)rozhodnutí.

Sochaux začalo s blížícím se závěrem skutečně tlačit, a vyplatilo se to - Kanté se po rozehrání přímého kopu uvolnil od svého strážce a chytře prostrčil míč za Elanu. Kontaktní gól Les Lionceaux ještě více nabudil, a když Elana hrubě neodhadl Nogueirův přímý kop a nechal ho propadnout za svá záda, začalo být domácím pořádné horko.

Vyrovnání se pak událo po další téměř identické situaci - opět za to mohl Nogueirův přímák a nejistý Elana, který podruhé neodhadl směr míče a dovolil tak soupeři vybruslit ze zdánlivě bezvýchodné situace s přijatelným výsledkem.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele