23. kolo
02.02.2013 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Lille OSC - ES Troyes 1:1

Možná že nedávno vyšel z puberty, jenže to byl právě belgicko-keňský útočník Divock Origi, který zachraňoval Lille před domácí blamáží s Troyes. Hosté totiž na půdě favorita předvedli kompaktní výkon, hráli dost nepříjemně a nakonec nechybělo mnoho k senzaci. ESTAC však i remízu bere určitě jako obrovský úspěch.

Dogy vstoupili do zápasu velmi dobře, Sidibe nejprve nacentroval na Rouxe, jenž ještě prostrčil míč na De Mela, gólman Thuram-Ulien ale následnou nebezpečnou střelu vyrazil. Na druhé straně odpověděl Jarjat svou šancí, jeho hlavička minula prostor mezi třemi tyčemi jen o malinkatý kousek.

Po půlhodině hry se dobře bránící hosté ujali nečekaného vedení, které udrželi i do přestávky. Bréchet uvolnil Camuse, jenž z dobré pozice celkem v pohodě překonal gólmana Elanu. Vyrovnat mohl Balmont, ten vypustil z první pravačkou svou střelu směrem na Thurama-Uliena, ale ani on na troyeského gólmana nevyzrál.

Ve 49. minutě se Thuram-Ulien musel činit znovu, podruhé v utkání si na něj vyšlápl De Melo, zase ovšem neúspěšně. Domácí i nadále navyšovali tlak, ani Rodelin se svým krouceným pokusem však Thurama-Uliena nepokořil. Na gól tak Lille čekalo až do 74. minuty, trefil se přitom hodně nečekaný střelec.

Rudi García vyslal Origiho do hry jen šest minut před touto situací. Payet unikl po levé straně, pak balón naservíroval na teprve sedmnáctiletého mladíka, jenž hlavou u bližší tyčky při svém debutu skóroval. Poslední možnost, jak strhnout vítězství, měl po pasu Payeta z voleje pálící Digne, Thuram-Ulien se ale tentokráte nedal.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele